fredag 31 augusti 2012

Farväl sommaren

Nu vänder vi på bladet och skriver höstmånad inom kort. Vart försvann den sköna sommaren, eller rättare sagt var dröjde den? Gissar att vi är många som hade önskat lite fler soltimmar, några rekordvarma dagar att minnas, men tyvärr, det var sparsmakat av den produkten i år och vi får nöja oss med det som varit och ta  in höstfärgerna i våra sinnen i stället.

Ett litet svep med kameran i min augustiträdgård, då när solen glimmade till lite grann.

Sensommarblomning i rabatterna.

Humlen som pryder ingången till potatiskällaren.

 PlanteringslådornaPelargonstallet
 Nu är det dags att städa ur lyktan  med Taklökarna  och tända ljus i skymningen och säga farväl till sommaren för denna gång.

Ha en fin början på september och en skön höst till er alla !


20 kommentarer:

Gudrun sa...

Goá Bea!
Så fint det var i din trädgård under de ljusa fina dagarna och stunderna.
Ja, nu känns det verkligen som höst, så det har regnat här de sista dagarna och går man ut så anfaller myggorna.
Vi får verkligen hoppas på en fin höst.
Det där med att ta kort är bra för då kan man åtminstone uppleva den härliga växtligheten i trädgården igen.
Önskar dig en riktigt fin helg.
Kram

Ruben sa...

Visst är det stor synd, att allt detta skall gå förlorat så snabbt!!! Men det bästa är väl att bara acceptera att det är på det här viset. Ack!

Ha det gott!
/Ruben

Vardag och flärd sa...

Jag älskar hösten, den är underbar! Humle har jag plockat in och hängt vid sängen, ska ju ge god sömn. I sommar har det varit pelargonår, har aldrig haft så fina pelargoner som nu!
Fin helg på dig!
Kram Eva

Hanna sa...

HÄrliga blomster bilder.
Kram
Hanna

Hilda R.B sa...

Oi, du har det riktig flott i hagen. masse blomster ennå. Nydelige bilder av dem har du fått også. Spennende den lykten med takløkene. Det har jeg ikke sett før...
Ønsker deg en fin helg og håper du får et gløtt av sol.
Hilda

Lotta 8`) sa...

redan höst?! tja, kanske lite, i alla fall på morgonen, det är dags för vantar när jag cyklar till jobbet och det mörknar fort om kvällen. I år känns det faktiskt lite jobbigt, lite blåst på konfekten tycker jag.
så fint du har det hos dig! måste fråga, har i något inlägg lite mer översiktsbilder över din trädgård? Jag ser fina små glimtar men skulle vilja se mer, lite mer helhet, tror det är jättefint! :)
ha en skön helg, kram ♥

Skaparglädje sa...

Så fint med humlen. Vi hoppas på en riktigt fin höst nu...med många soliga dagar.
Du har så fint i din trädgård.
Kram!

AnnCharlotte sa...

Hoppas På en skön och varm september. Och på brittsommar.......
Ha det bra :-)

Lyckoslanten sa...

Håller med om att det blev att säga farväl till sommaren som egentligen bara kikade in någon stund. Vi får verkligen hoppas på vackra höstdagar med mycket sol så att vi orkar med vintern! Vackert har du hur som helst i din trädgård! ♥

strandskatan sa...

Åh, inte än... några veckor med sommaren har vi kvar :))))
Ja... det gick så fort... Underbara färger och härliga blommor på dina ljuvliga bilder :)
Kramar Halina

Åsa! sa...

Vet du Bea september är utav mina favoritmånader med sin höga klara luft och varma vindar!

Annelie sa...

För min del så har jag haft en toppensommar med lagom värme...;))Å jag älskar höstens vackra färger å den friska luften...Dags att plocka in pelargonerna nu snart å hösta till det ute...;))

KRAAAAM till dig och ha en mysig kväll!!!

Inger sa...

Kan bara konstatera, det blev ingen riktig sommar i år, har inte så länge jag kan minnas haft en så solfattig sommar. Men snart kommer en ny... OK det dröjer en tid. Men den tiden behövs för vila och nya planer.
Kram

Gugis Pärlor sa...

Nu ska vi hoppas på en varm och lång höst ;O) Kändes riktigt skönt ikväll att vara ute och några höststormar syntes inte ännu till... Fint med humlen! Har ni själva byggt jordkällaren? En sådan skulle jag vilja ha!

Kram Gugi

Snäckskalsdalen. sa...

Det är liksom som om hela naturen och alla blommor och buskar och allting har mognat och så ska det falna bort, men det är samtidigt vilsamt tycker jag. Bara det inte får för sig att regna dag ut och dag in.
Agneta kram

Mona sa...

Vad fint du har i din trädgård! Så mycket vackert som blommar.
Har har det varit riktigt höstrusk senaste dygnet, men nu ser det ut att ljusna lite. Nu hoppas jag på en fin söndagseftermiddag.
Kramar, Mona

STENLYCKA sa...

Så många vackra bilder från din trädgård! Ännu ett tag kan du njuta av allt det vackra och vänta lite med att städa bort! September kan bli en riktig indiansommar!
Önskar dig en fin kommande vecka!
Kram Raina

Livet på Vestergård sa...

Det blommar verkligen så överdådigt vackert hos dig ännu!
Kram Kicki

Bea sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
karina sa...

Hejsan!

ja du, de där mistlarna får man nog vänta på, men det är lite roligt att se hur förändras till barkfärg och knappt syns. Har ju tänkt njuta av dem till advent, men får nog inse att det kommer att ta ett antal år "ler". Här skulle man ha njutit av alla kärleksört men rådjuren har hoppat över stagetet och varit inne och ätit upp precis alla, och gissa om jag tänker goda tankar om grannar som matar eländet "ler". Härlig årstid med mycket färger får man njuta av istället och ha det så gott, Karina.