lördag 30 april 2011

Välkommen sköna maj!

Nu är det riktig vår, blommor avlöser varandra, träden lövas och majmånad kantas av ett och annat festligt inslag. Hög tid att fånga alla vackra färger för våra ögon, känna den intensiva grönskan efter ett nyfallet regn, lyssna till Bofinkens drillar en tidig morgon på våra trädgårdsrundor, gläds över växtkraften i alla rosenbuskar som klarat den långa kalla vintern och snart bjuder den på en magnifik blomning. Plocka den första buketten, dofta, njuta och förundras över alla små skönheter.

Våren - en tid då vi är väldigt upptagna av än det ena och än det andra, men det viktigaste är väl att vi hinner stanna upp lite emellanåt och njuta av alla sköna majblommor!
Bilden ovan får illustrera min vår, fräscha grönskade krukor som växer till sig dagligen, alla träd och buskar som skjuter små gröna blad, pyssel och små, små blommor i min blomstervärld.
Välkommen sköna maj!

Ha en fin Valborg!

28 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, nu alldeles snart är det maj och jag bara undrar vart tog april vägen.....svisch sa det och så var det över, men det är så härligt nu!
Agneta kram

Hem Ljufva Hem sa...

Ett sånt underbart blogginlägg.Håller med dig i det du skriver och njuter av dina bilder.Ha en härlig maj månad önskar Kicki.

Monica sa...

Ja, tänk att det redan är maj månad. Nu väntas många sköna trädgårdsdagar ☺
Tjingeling

Inger sa...

Strax maj månad, kanske den härligaste månaden på hela året:)
Kram

Lotta sa...

Ja man verkligen häpnar varje gång man hinner stanna till och se sig omkring. Det går så otroligt fort...det är nästan som om naturen själv känner sig stressad.
Kram

Mia sa...

Stanna till och njuta, en svår kunnskap men man försöker. Alla små glädjer, hela tiden något nytt. Tänk att det är så mycket i maj av avtaler och grejor, men däremellan måste vi hinna njuta.
Ha en riktig fin vårlig start på maj :)

Viola sa...

Våren er en vakker tid, og du viser det med stil! :) Mange flotte bilder både her og i innlegget under! Må våren bare ikke gå for fort, slik at vi får tid å nyte den! Jeg vil ikke at sommeren skal komme før vi har kjent på våren riktig så lenge!! Men du å du, vi har hatt et så varmt vær her, at sommeren har stjålet våren.. Det er godt- ja! Men det går for fort fram, synes jeg.. Fullgrønne lauvblad allerede i april!!

Ønsker deg en fin søndag! Og nå ER det mai!!

Klem fra meg! :)

Lilla My sa...

En riktigt trevlig första maj helg till dig också!
Lotta

Annelie sa...

Åh vilka vackra bilder..:) Här vaknar vi till en kall första maj..Så idag blir det städning inomhus..Önskar dig en skön dag..KRAAAAM!!!

Lyckoslanten sa...

Ja maj är verkligen välkommen nu! Jag önskar att jag kunde få massor av tid att jobba i trädgården nu. Så härligt att få läsa och lära inne hos dig! Ha en skön första maj! ♥

Lotta 8`) sa...

God morgon :)
Här avslutades april månad med kanonväder - vilket är sällsynt och från staden hördes allt firande :) Själv var jag hemma och tog det lungt för jag har fått en baskilusk i halsen, men det var skönt att ta det lungt.

Vackert skrivet inlägg med mysiga bilder och du har så rätt i att man måste stanna upp, det var nog det jag gjorde igår ;) det är så lätt att bli allt för ivrig och då hinner inte kropp och själ med.

Önskar dig en skön första maj! Kram ♥

♥Min Eden♥ sa...

Ja nu är det 1 Maj...hur härligt låter inte det? Man måste nästan nypa sig i armen för att verkligen våga tro att denna vinter är över :)
Nu Bea blir det njutning på hög nivå :D

AnnCharlotte sa...

Äntligen är vi där, i tiden vi längtat så mycket efter....
Nu skulle man vilja bromsa lite och njuta extra....
Ha det bra i vårsolen ;)

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Ja, äntligen är sköna maj här!! Våren är fantastiskt med allt som händer ute i naturen och trädgårdarna. Men en tid vi också vill hinna med så mycket också som du säger... Att sitta och bara lyssna på fåglarna och titta på allt vackert är underbart.

Ha det fint i dag!
Kram
Charlotte

Ingela sa...

En tid när det mesta är vackert. Man skulle kunna ta kameran med sig ut och finna hur många motiv som helst. Annat var det för några veckor sedan.

Livet är verkligen värt att hyllas!

Ha det gott min vän nu ska jag ut i färg, doft,grönske explosionen
;-) Kram Ingela

Nilla sa...

I påsk var det sommarvarmt. Nu har vi +6 grader, grått och trist och hela grönskan stannade av. Vill att värmen ska komma igen !! Vill se de första blommorna i trädgården.

Ha de bäst !!
Nilla

Åsa! sa...

Tänk att det redan är maj!!! Hjälp, vart tar tiden vägen?

Hantverkarglädje sa...

Trevligt att läsa när du skriver så vackert om maj, den tid som vi väntat så på och så plötsligt är den här. Lite kallt här i dag men den ena dagen brukar alldrig vara den andra lik när det gäller vädret. Tror bestämt vi har det sköna nu framför oss. Ha en fin vecka.

Hanna sa...

Ha en fin vecka!
Kram
Hanna

Mina Vita Ting sa...

Sköna bilder ,visst är det så gott att vi är inne i maj månad nu äntligen
Kram Jeanette

Mona sa...

Vackra bilder! Visst är det tid att njuta nu! En av de bästa månaderna på året har börjat.
Ha en fin vecka! Kramar, Mona

susanne sa...

håller med ditt fina inlägg! man borde njuta mera och 'måsta' mindre
så fina bilder som du visar!
kram
susanne

Britt sa...

Härligt att vi har gått in i Maj det grönskar fint även om det går fort lite för fort känner jag//Britt

♥Min Eden♥ sa...

Ja är det inte underbart va gla man kan bli av en liten tusensköna som lyser så vackert i sötaste rosa :)

Jo värmen lär komma lägligt till morsdag...:)
Ha det bäst Bea, rensa försiktigt!!

Gugis Pärlor sa...

Maj månad... en av året allra bästa månader! Så fort tiden går... i maj brukar jag önska att tiden skulle gå att stanna upp ;O)

Ha det fint i din blomstervärld!

Kram Gugi

Bitte sa...

Ja, maj startade på ett märkligt sätt med kyla under nollstrecket, snöfall och hagelskurar! Det var inte så jag hade tänkt mig att hälsa maj välkommen...

Idag har vädret äntligen vänt, solen har lyst från en klarblå himmel och det har sakta men säkert blivit varmare under dagen. Äntligen! :-)

De små stackars späda blommorna i trädgården blev nog chockade av det kalla vädret, hoppas de hämtar sig och att det får fortsätta vara varmt.

Ha en fortsatt fin vecka!

Många kramar
Bitte

Mammasblommor sa...

Ja nu är det verkligen en härlig tid, men ack så isande kallt! Hoppas på varmare och skönare väder till helgen så det går att njuta utomhus!
Ha det gott!
Kram Margot

Halina sa...

Dina vårblommor är makalösa.... :)
Vilka underbara vårinlägg!!!
Sköna blommor och skön tid just nu...
Härligt!
//Halina