fredag 18 mars 2011

En tröst

Åter en vecka till ända och ingen verklig vår verkar infinna sig på ett bra tag ännu. Men vad betyder lite väderprat i sammanhanget, då vi läser om Japans katastrof just nu i alla medier. Alla gamla, sjuka, barn, och de som förlorat allt, både hem, familj, jobb och de drabbade vars liv som har fått en helt annan dimension som vi aldrig kan förstå vidden av.
Hoppas att det finns en tröst, ett stöd, en varm hand och stort hjärta för alla som lider, sörjer och att de finner ro i tillvaron så småningom, trots misären och allt elände.

Amazonliljans ödmjuka posé får skänka en tröst och en omtanke för de drabbade.

Tänk om vi inte kunde odla vår egen jord, så våra tomater, örter, morötter och andra små guldkorn som vi skördar under sommaren? Om det inte gick att bruka vår lilla jordplätt pga av naturkatastrof eller andra olägenheter? Ja, livet och glädjen över små spirande sådder fanns inte då och nu känns det verkligen som en förmån att få odla, så och skörda!

Tacksam över mina Basilika sådder och flera annueller som gror fint!Önskar alla ett fint veckoslut!

25 kommentarer:

Vild-rosen sa...

Tror inte att vi helt kan förstå och sätta oss in i vilken katastrof som drabbat våra vänner i Japan, att uppleva den via media är en sak att uppleva den i verkligheten något helt annat.
Önskar dig en trevlig helg
Kram Susanne

Annelie sa...

Önskar dig desamma och njut av din odling,för visst är det mysigt..:))KRAAAM vännen!!

Birgitta sa...

Vi har så mycket att vara tacksamma för som vi tar för givet. Tänker på alla som är så hårt drabbade av naturkatastrofer.
Ska bli roligt att se vad du odlar i din trädgård i sommar, för vi får hoppas att den här vintern snart ger med sej hos oss.
Så du tycker att jag sätter upp långa provvävar. Men jag känner att jag vill få ut något riktigt av väven också och inte bara små prover som ligger i en låda. Nu räknar jag med att min väv ska räcka till tre gardinlängder varav den ena ska vara som prov.
Nu önskar jag dej en riktigt skön och härlig helg.
Kram Birgitta

ormbunke sa...

Tack för att du kan sätta ord på det man själv tänker .I natt fick vi snö igen så vintern verkar inte va slut här heller.
Ha en skön fortsatt helg. Kram. Anita

Lenas trädgård sa...

Ja, visst är det så! Vad allt har jag inte att vara tacksam över! Det måste jag tänka ibland, inte har jag egentligen ngt att oja mig över...snö, kyla, jo visst är det trögt med vårens inträde, men vi vet ju att den kommer! Och jag och min familj är friska vad jag nu vet. Vi har alla ett jobb att gå till, inget behöver vi sakna!
Så glädjas över vad vi har ska vi !
Och imorgon kanske den snö som föll idag är borta!
Och jag ska hänga upp bordsvepor i fönstren, blir säkert fint!
kram Lena

Ninne sa...

Du klär våra tankar i ord. varje gång man ser o hör ngt nytt från katastroferna så blir man påmind om HUR BRA VI HAR DET.....
Det är därför att vi ska vara lite mer tacksamma o NJUTA varje stund som ges oss..
Du sätter verkligen allt det fina du ser på bild o det ger mej så många fina stunder när jag läser din blogg. Tack för dem o må nu själv väl
Stora kramen Ninne

Lotta 8`) sa...

God morgon, denna ljusa, soliga lördagsmorgon :)
Det var många fina tankar och kloka ord att läsa hos dig idag och visst är det så att vi har det så himla bra, så vi borde aldrig "gnälla" över någonting. Jag tänker ofta när jag tar ett glas vatten, att vad vi har det bra, som får drickbart vatten hur mycket vi vill!

Hoppas du får en skön helg :) Jag skall ha en skön hemmahelg, pyssla och dona i min egen takt och hoppas på mycket sol och trädgårdsfej :)

Huset vid ån sa...

Hej vännen!
vad många fina inlägg du har gjort....

Här känns våren också väldigt avlägsen, men solen skiner från en klarblå himmel på alla snödrivor!

Men vi går ändå mot rätt håll!

Trevlig helg o Stoor Kraam från mig/ Therese

Mia sa...

Ja, katastrofen får liksom alla våra små bekymringar att kännas banala, men likaväl känner an lycka över det man får till, och tacksamhet för att våra nära och kära har det bra.
Ha en fin helg :)

AnnCharlotte sa...

Man ska vara glad och tacksam över det man faktiskt har utan att skämmas....det kan ju faktiskt ge kraft och möjlighet att hjälpa till en smula....
Dessutom vet man aldrig vad morgondagen för med sig.....
Ha det bra ;)

promenader på landet sa...

Hej vännen! Visst är det så, att vi har så mycket att vara tacksamma för! Det går inte att föreställa sig hur de har det i Japan. Må så gott i helgen och hoppas du också har sol hos dig! kram från Maria

Lilla My sa...

Vilket elände dom har där borta i Japan man kan nog inte riktigt förstå förrän man själv skulle vara i samma sits..

Här har jag leda på snön, var ut till växthuset i dag men det är ännu mycket snö framför dörren försökte få gubben aktiv med skyffeln men ännu har det inte lyckats, hård packad snö men in kom jag i alla fall och doften, helt underbar. Ska efter Madeira resan starta upp odlingen har jag bestämt.

Min amazonlilja blommar mitt i mörka vintern den så konstigt att din blommar nu :)

Ha det bra
Lotta

Åsa! sa...

Det är så oerhört det som utspelar sig i Japan. Denna mäktiga natur som människan försöker tämja, och gång på gång misslyckas...

Ta väl vara på dig Bea! Kram

Ingela sa...

Finns det något vackrare än det naturliga det som vi så ofta tar för självklart... knappast!

Önskar dig en skön lördagskväll

Gugis Pärlor sa...

Världen kan förändras i ett trollslag... Svårt att ta till sig allt det elände som de drabbade människorna i Japan just nu genomlider! Fasansfullt! Dina groddar ser verkligen ut att må bra i vårsolen!

Ha en fin kväll!

Kram Gugi

Lyckoslanten sa...

Så mycket elände i världen nu och man får ta till sig av det lilla och glädjas över detta! Ha en skön helg och njut! ♥

Inger sa...

Amazonliljan är gudomligt vacker:)
Ja, vi lever i en trygg värld, egna bekymren blir små.
Kram

Annika Christensen sa...

Hej Bea!
Vad underbarat det gror hos dig.
Det är ju verkligen vår hos dig vad du än skriver eller säger.
Vi har haft riktig härlig vår här på eftermiddagen idag och jag har varit iväxthuset och donat.
Bla planterat om min salladsbasilka.
Ha en skön helg
Annika

susanne sa...

jag håller med, amazonliljan är otroligt vacker, så som de flesta andra blommor åxå!
sku önska att alla människor sku stanna upp och tänka över sitt liv och vad allt man egentligen har att glädjas över!
hur glada och lyckliga sku vi int då vara!
trevligt veckoslut
susanne

Black Iris sa...

Ja visst är det hemskt det som drabbat Japan.. Våra vänner där bor som tur är ganska långt från själva katastrofområdet..
Nu ska jag ut och köpa såjord och små krukor att så i.
Det är nog dags nu..

Kram Maidi

karina sa...

Hejsan!
Ja, visst ska man vara tacksam för det man har och så vackert du använt de tränyporna. Ja då får man gå på skattjakt igen för det tipset tar jag till mig direkt. Ha det gott, Karina.

Snäckskalsdalen. sa...

Jaa, vi har tur så länge vi kan ha våra små odlingsplättar i lugn och ro och det som hänt i Japan är förskräckligt. Det är ju så många som drabbats, usch, ja.

Vilken fin huva du gjort att ha över maten, det hade jag aldrig kommit på att man kunde göra så, men nu har jag lagt det i minnet, ursnygg mathuva!

Hur kommer du på allt?

Och dom små snödropparna i filtat är ju helt ljuvliga, du har alltså gjort dom också?

Jag har alltid velat pröva att tova, men har aldrig kommit så långt.

Agneta kram

Lotta sa...

Ja, de har verkligen fått en att fundera, dessa fruktansvärda händelser, som faktiskt är ofattbara eftersom de fortfarande är oöverskådliga. Absolut ska man vara tacksam och ta tillvara på all glädje livet bjuder på, för det kan vända ohyggligt fort.
Ha en fin vecka.
Kram

Britt sa...

Det är verkligen hemskt det som hänt i Japan och bara större och större blir det//Britt

Jord under naglarna sa...

Vi kan nog aldrig förstå allt elände som andra delar av världen drabbats av.

Visst gnälls det mycket, i stort och i smått, men jag tror de flesta av oss stannar upp en smula nu och känner stor tacksamhet för hur bra vi har det.