lördag 18 september 2010

Jag skall bara...

...ta en sväng i trädgården innan jag börjar dagen på allvar med allehanda göromål som väntar på min insats. Städning, tvätt, veckohandla och ja, ni vet det där som samlas under veckan.
Men, jag skall bara ta en titt på utsidan först, man kan ju ha missat något under de senaste dagarnas regnperiod. På med stövlar och yllestrumpor för att kunna klafsa omkring utan besvär med att bli våt om fötterna. Oj, så vått och klottigt allt ter sig efter det myckna regnet, de kvarvarande blommorna bockar djupt som om de inte villa delta i trädgårdslivet mera i år.


Jag skall bara se om den lilla rosa blomman finns kvar. Ja men där är den enda rostfärgade solrosen halvt utslagen, tänk att det inte blev fler än en överlevare av den fröpåsen.
Fuschian står sig fint i alla väder och blommar oavbrutet trots droppar från ovan.


På samma gång jag ändå är i farten, skall jag flytta in några blomkorgar i min Ateljé, där de skall övervintra för första gången och hoppas de får det gott och bra.

Tar en blick över min nya triangel-rabatt som fått likadan form som fronten på mitt krypin. Jag skall bara fundera lite grann över vintern, hur den skall vidareutvecklas i färger.


När jag ändå travar på, kan jag ta en sväng till pallkragarna och kontrollera spåren i barken, är det månne rådjuren som trippar på min gård om natten!?

Jag måste få ordning på höstkrukorna snart och småningom skall möblerna stuvas in i förråden. Oj,oj, så många krokar det finns på trädgårdsvandringen! Inte att undra på om man känner sig aningen vissen såhär års.


Men, jag skall bara....! Känner ni igen fenomenet kära trädgårds- och handarbetsvänner?
Varje trädgårdsrunda eller inspiration av nya tyger och garner, ger nya avstickare och vad skall man göra med alla trevliga idéer som rinner till under vandringen och stoppar upp framfarten med små kreativa infall, ibland större projekt, några mer lättsamma som att placera några äpplen intill höstkrukan eller pyssla med små ting som gör stunden angenäm och trevlig.

Ja skall bara... ha en skön söndag och hoppas på en stor höstsol i morgon!

Mycket mys med tända ljus!

Kramen

21 kommentarer:

promenader på landet sa...

Hej vännen! Tycker du är klok som unnar dig en härlig trädgårdsrunda i stället för alla vardagsbestyr! Din trädgård är ju ditt bästa så där hämtar du mycket kraft och energi till "det andra" också! Må så gott kramar från Maria

Inger sa...

Jag ska bara, då tänker jag på Alfons Åberg, den svenske barnboksfiguren...Visst går tiden fort när man börjar tänka på nya projekt, en sån skön avkoppling till jobb och alla trista vardagssysslor.
Ha en skön söndag!

Lotta 8`) sa...

Jag gjorde tvärtom idag, städade först och gick ut sedan ;) men det berodde mest på vädret - det hällregnade på f.m så då blev det tid för inomhusgöromål, när solen kom fram, gick jag ut :)

Men det är som du skriver, att man saknar bevattningsrundan m.m när man kommer hem från jobbet.

Men å andra sidan är det roligare att pyssla inomhus, lite nytt och lite gammalt som får byta plats och vips känns det som nytt :)

Hittade gamla mjölkflaskor i källaren idag när vi städade. De är nu tvättade och skall få bli ljusstakar, såg det på en blogg och det vara så fint.

Regnar det inte i morgon, skall jag leta upp lite mossa och se om jag får till någon krans.

Fina bilder du har från din trädgård! Det vare ett tag sedan jag bloggade aktivt men nu är det ju mer tid till det, nu när hösten anlänt.

Ha det så gott, kram ♥

Vildrosen sa...

"Ska bara" ett väl använt uttryck inte bara av Alfons Åberg och det som händer är att man bara skjuter något man borde göra framför sig för att göra något som är roligare... som att ta en rundtur i trädgården eller göra ett par varv till på stickningen. Så fint du verkar ha i din atalje.
Ha en bra kväll

Mia sa...

Sån småstrosa runt och filosofera är avkopplande och härligt. Det hinner man inte helt om sommaren, eller jag tar mig sällan tid till det i varje fall, nu kan det liksom vara det samma, tar det till våren.. Ser mysigt ut hos dig. Ha en fin söndag :)

Charlotte sa...

Trädgårdsrundor ger oftast nya infall eller ideér.... så ibland får man stoppa undan dom tankarna för att kunna vara i 'nuet'.... Oftast far jag omkring som en yr höna och plockar med allt möjligt utan att få särskilt mycket gjort..... Din ateljé ser såå fin ut... Tänk att ha en sådan... det vore en dröm....

Lite damm skadar ingen... städningen kan vänta :-) Det kommer en lång vinter när vi kan städa lite mer regelbundet..... eller hur!

Hoppas du får sol i morgon!
Kram Charlotte

Rosor och ruiner sa...

Skall bara, javisst känner jag till fenomenet...tycker man alltid har en ska bara när man egentligen skall göra nåt annat. Och visst rinner idéerna till när man tar sin trädgårdsrunda, oj va idéer som finns i huvudet! Tänk om man genomförde hälften....:O)

Lilla My sa...

Här har också växterna blivit flyttade från växthuset till min mors garage för övervintring. Hoppas olivträdet klarar sig igen en gång. Tänker försöka om clematisen skulle övervintra i växthuset i sin kruka försökte i fjol också men då dog den. I år har jag prövat sätta höstgödsel i kruka och senare i höst ska jag täcka med lite vinterskydd få se...det är kul att pröva och ännu roligare om det lyckas.
Köpte i går från jobbet vita kungsängsliljor som jag ska plantera idag...hoppas dom kommer upp till våren.
Ha en skön helg
Lotta

AnnCharlotte sa...

Ska bara....ja det finns alltid saker som man vill ta tag i. Många "ska bara" saker blir inte gjorda om man inte gör dem just då....
Med hopp om en bra söndag ;)

Anelias hantverk sa...

Ja jag önskar dig verkligen en skön söndag! Tack för "klafsandet" genom trädgården det var så roligt att få följa med ;)

Ingelapingela sa...

Hej på dej!

Tack för trädgårdsrundan du bjuder! Visst är det det som lite är grejen, att ha mutat in ett område som man planerar och drömmer runt... efter ett tag kan utan och innan... tills det så dyker upp något oförutsett något som fångar utan att ha varit planerat.

Livet på Vestergård sa...

Lite trevligt "ska bara" mår man bra av :)
Gick en runda vid rabatten i morse när jag hämtade in tidningen. Man blir glatt överraskad över dessa blommor som tappert fortsätter att blomma trots kalla dagar, hårda vindar och störtskurar.
Ha en skön söndag!

STENLYCKA sa...

Jag det stämmer väldigt bra ...jag skall bara. Så blir det ofta när jag kommer ut i trädgården, jag ser något här och sedan blir det något där som behöver göras. Det kan ta väldigt lång tid att komma fram till det man egentligen skulle göra.
Tråkigt att det har regnat så mycket hos dig hoppas du får en fin solig höstdag idag. Det vaknade jag till i dag här är det underbart höstväder, och nu skall jag bara ..... äta frukost.... och sedan skall jag bara vara i höstdagen.
Kram på dig
Raina

Nette Cecilia sa...

Tack för vandringen i trädgården,nu verkar det som solen kommer fram bakom dimman här,kram Nette

Huset vid ån sa...

Tack för att vi får följa med dig och se in i din vackra trädgård....

Jag känner igen mig i att "Jag ska Bara".....Fniss!
Men det är viktigt att prioritera det som ger en energi o lust!

Hoppas att du får en sköön höstdag!
Kram T

Ruben sa...

Din studiobyggnad är förbålt vacker!! Vad skönt, att ha ett ställe där du kan förvara "övervintrare"!! Men, man vår väl ändå akta sig litet ;-) så det inte blir för många krukor att ta hand om?
Ha det gott!
/Ruben

Monica sa...

Ska bara....är verkligen ett bra uttryck :) En "liten runda i trädgården" blir oftast en bra stund p.g.a. allt man hittar på under vägen :) Men höst kan vara härligt oxå fast det vissnar ner och löven täcker gräsmattor och rabatter ...
Tjingeling
Monica

karina sa...

Hejsan!
Det blir många "ska bara" innan man kommer till det man tänkt göra från första stund "ler". Har kollat med grannen och det finns hästgödsel att hämta så nu börjar snart höströjet, ska bara njuta av skördefesten på ön fösrs. Ha det gott, Karina.

♥Min Eden♥ sa...

Känner igen det där "jag ska bara"...det resulterade i att jag nästan började flytta 2 stycken mindre trän...som tur ångrade jag mig och beslöt att jag ska ta beslutet en annan dag och meditera lite över det innan jag "räpar till" och gör det...

Lotta sa...

Så fint du har det. Det måste bli mycket 'ska bara' hos dig om du hinner fixa så vackert.
Ha en trevlig vecka.

Jord under naglarna sa...

Jag ska bara...
Jo, det känner jag mycket väl igen, men det är lite det som är tjusningen när man ska ut för att göra en grej coh sedan har en hel timme eller flera sprungit iväg. :)