lördag 14 augusti 2010

Borta bra...

.. men hemma bäst! Vi lämnade en regnig och blöt trädgård för några dagar sedan och precis som jag skrev då, smög sig höstkänslan inpå knutarna. Den fanns med under hela vår biltur ner till Ålands skärgård, när regnet stundom öste ner och det blev lite blött om fötterna vid pauserna.
Det luktade våt hund i hela bilen, eftersom den lilla krabaten inte hade förstånd att gå förbi vattenpölarna, utan sprang ystert och glatt överallt, för att hinna upptäcka det mesta på de nya platserna. Det kunde ju trots allt finnas hemliga "hund-meddelanden" i nästa buskage.

Nåväl, vi mötte solen, värmen och ett underbart landskap som bjöd på den vackraste sensommaridyllen. Tyvärr, hade det mesta av ängsblomstren redan färdigt för i år, men de solvarma klipporna uppvägde allt.

Här hemma igen hade rabatterna torkat upp en aning och min gavelrabatt som är vackrast den här tiden på året, dominerar i vitt och det mesta av blåa blommorna här har färdigt för i år,
t ex Nävorna, en Iris, Aklejorna, Kattmynta, Riddarsporrarna, Primula, Porslinsveronika m.m. Oj, när man ser det såhär verkar det en hel del och man blir lätt påmind om hur snabbt en sommar rinner iväg.


Mina vackra Liljor har också färdigt för i år.


När vi kom hem hade äntligen denna vackra Daglilja öppnat sina blommor för första gången efter ett par års väntan, i ljuvlig rosa/lila färgton.En annan persikofärgad Daglilja har blommat väldigt rikligt i år, synd bara att blommorna håller en dag. Min vita Daglilja trilskas och verkar få vänta ännu ett år på den!


Likaså hade min Doftlilja öppnat sina vackra blommor som doftar verkligen ljuvligt!


Hoppas ni mina vänner får en fin dag och njuter av augustisolen!

Kram

24 kommentarer:

AnnA sa...

Hej Bea!
Jo, det känns att det är sensommartid!
Mina sista liljor blommar också nu ute i rabatterna, fast tyvärr har liljebaggarna hunnit ifatt mig på en del av de sista liljorna. Larverna är ju bara FÖÖÖÖR äckliga!
Ha en fortsatt skön söndag!
hälsn
AnnA

Britt sa...

Vilka tjusiga liljor du bjuder på, jag nu går vi mot slutet av sommaren men det har varit så skönt i sommar//Britt

Charlotte sa...

Sensommaren är fin.. jag gillar den väldigt mycket. Du... dina dagliljor och liljor är jättefina.... SJälv har jag bara den vanliga orange och en gul daglilja... Vilken härlig vit och blekblå rabatt du har... Ser såå ljuv ut....

Ja, visst är hemma bäst ändå. Man kan ha haft det helt underbart på sin resa, men när man väl kommer hem är man ganska nöjd och belåten över att få göra det..

Ha en fin söndag vännen!
Kram Charlotte

Lilla My sa...

Det är skönt med sensommar och lite svalare väder idag så man orkat dona i trädgården. Jag har flyttat på några dagliljor så vi ska tro dom blommar nästa år.
Grävt upp en hel bänk och satt dit nya växter så nu är det bara att vänta på lummigheten.
Ha det bra
Lotta

Mammasblommor sa...

Hej Bea!
Visst är det alltid härligt att få komma hem igen efter att man varit borta! Din rabatt ser så härlig ut och liljorna är jättevackra! Mina liljor är också överblommade förutom två som fortfarande blommar vackert!
Så ljuvligt vackra dagliljor! Har blivit mer och mer förälskad i dom, men som du säger, synd att blommorna bara håller en dag! De tycks vara lite luriga med att blomma, tror jag har ca 7 stycken som inte alls vill blomma i år!
Doftliljan är så läcker, klarar den vintern utomhus månntro??
Ha det gott!
Kram Margot

Huset vid ån sa...

Jag håller med dig.....Borta bra men hemma bäst!
Vilka ljuvliga blombilder du bjuder på.....
Hoppas att du haft en trevlig helg! Kram Therese

Lyckoslanten sa...

Visst är det märkvärdigt med oss människor, som måste iväg för att uppskatta det vi har1 Synd om det blev litet blött på resan. Så otroligt ljuvliga liljor du har. Man blir mållös!
Ha nu en fin vecka! ♥

Åsa! sa...

Ålands skärgård, det lät intressant!

♥Min Eden♥ sa...

Åland, ja dit funderade vi att styra nästa år, vi får se...Härliga dagliljor och liljor. Jag har inga liljor för tillfället, jag avskyr baggarna mer än jag älskar liljorna...
Det är säkert skönt att vara hemma igen :)

Kalo sa...

Fina bilder! Vi har haft en härligt varm augustihelg!
Karin

Nette Cecilia sa...

Underbara liljor du har, de finns tyvärr inte i min trädgård mera baggarna tyckte mera om dom än jag,Kram Nette

STENLYCKA sa...

Vilka underbara bilder på dina liljor.Jag har bara en som har blommat flitigt.
Det blev en lyckad kväll och natt med grannarna i går, perfekt väder, varm och skönt, kom en liten skur vid midnatt men då var vi i partytältet, så det var helt OK.
Känner mig en aning trött idag. Vi har nu tagit ned tältet, var lite knivigare än att sätta upp det för det blåser så här idag och så var vi nog mera trötta i huvudet.....svårt att få till allt men det blev många skratt. Idag har jag bara slappat och vilat inför måndagen och jobbdag.
Ha det så gott i nya veckan!
Kram Raina

Inger sa...

Säger detsamma, har precis kommit hem efter en helg borta. Vilken sommar vi har, tror inte det är Sverige. Så många fina liljor hos dig, skönt att rabatten torkade upp.
Ha det gott!

ormbunke sa...

Det är väl märkligt att man behöver inte va hemifrån många dar förrän man ser hur det ändrats i trädgården.Men du har ju fortfarande fina blommor. Så skönt att få några fina dagar.Ha de gott. Kram. Anita

AnnCharlotte sa...

Visst är det skönt att komma hem...
Så många vackra liljor du har...alla i ljuvliga färger ;)

Gunilla sa...

Vilka fantastiskt fina dagliljor du har. jag har ett par som först efter flera års väntan blommar iår.
Jag tycker att de är jättefina men lite svåra, jag tycker att liljor som sätts med lökar alltid blommar men dagliljan har ju dekorativa blad fastän de inte blommar.
Nu har trädliljan blommor som jag satte ifjol av stora lökar dessa blommor håller i flera dagar och blir riktigt stora i blommorna.

Doftliljan skall jag nog köpa till nästa år för jag har känt vilken otrolig doft den har.

Ha en riktigt fin vecka
Kramen/Gunilla

Lena/isis sa...

Ja , vad skönt att komma hem efter sen man varit borta ett tag. Vilka vackra liljor du har. Nån vit lilja måste jag bara köpa i år. Kankse madonna liljan . Har för mig att den heter så.

Jag har gett dig en award på min blogg. Kram

Gudrun sa...

Fina bilder. Tänk vad man njuter av att se alla blommor.
Den rosa dagliljan som du väntat på var riktigt fin.
Önskar dig en bra dag.
KRAM

Njut i din trädgård sa...

Välkommen hem! Din sensommarrabatt är underbar! Jag har blandag dagliljor med höstflox (vit) så nu har jag njutning av höstfloxen. Dina dagliljor är underbara!

Jord under naglarna sa...

Ja, nu börjar det bli sensommar. Vi hade en kall morgon idag, men nu är det varmt och lockar till bad.

Jag delade lite perenner igår, men funderingar är mera mot bärplockarhållet just nu. :)

Härliga liljor du bjuder på!
Må så gott!

Ölandsvindar sa...

Plötsligt kom det upp ett gäng vita liljor i min rabatt. De har nog sovit minst fem år och vaknat till när jag började rensa och gödsla. Tyvärr hann liljebaggarna hitta dem snäppet före mig och deras larver förstörde en del av knopparna.
Kerstin

Annika Christensen sa...

Ohhh vilken vacker rabatt den vill jag härma - om jag får!
Helt i min smak.
Så många liljor du har jag har inga alls för liljebaggarna äter upp dem direkt.
Här är det mest regn men efter regn kommer sol igen.
Ha det gott
Annika

Britt sa...

Vilka vackra bilder på liljor du bjuder på idag i alla dess vackra färger.
Ja, det är bara synd att de blomma så kort tid en del.
Önskar dig en fortsatt härlig vecka.
Kram Britt

Lenas trädgård sa...

Oj, att du har så kallt redan om nätterna! vad konstigt det låter för mig att ha sommarsemester när det nästan är minusgrader...Så olika förhållanden det finns om sommaren. Men du är ju LEDIG, så njut av att bara vara det!
Härliga blommor visar du - trots kyliga nätter.
kram Lena