måndag 24 maj 2010

Mitt årliga lopp

Det börjar bli tradition för min del, att delta åtminstone en gång per år, i ett lopp med bästa startposition, med blixtsnabb vändning, och en skarp blick som kan spana långt över tusentals upplagrade perenner och finna rätta kurvan för att nå målet med många rariteter i korgen, när bästa vårmarknadsloppet är avverkat..

Står som vanligt närmast snöret, lite spejande över mängden av krukor med fina märkningar. Det hörs glada skratt av upprymda damer runtom, alla står beredda med korgar, lådor och diverse påsar att stuva ner eventuella fynd. Nu närmar sig klockslaget då snöret faller och plötsligt rusar hundratals damer iväg, mot de begärliga vagnarna med växter. På ett par ögonblick är rariteterna borta och allt kan återta en mera civiliserad ordning och göra mera överlagda inköp. Nöjd med mitt årliga lopp, utan startnummer, bara en korg på armen, god spurtteknik och priset blir det man hann få i korgen som naturligtvis kostar en del.


Bl.a fanns två Auriklar i korgen, Malörten, Bollvivor, m,m.

Undrar när man kan anses ha gröna fingrar? Då man lyckas med något särskilt eller hålla liv i det som är nästintill omöjligt. Jag måste i alla fall få visa mina Fuchsior som fortfarande står på vinterförvaringen, men blommar säkert ihjäl sig snart. Min förtjänst eller...!? Nej, det är nog rena turen!Det är tredje sommaren dessa volangprydda kjolar är med i sommar och hoppas de inte tar illa upp när det blir dags för sommarregnet att falla på volangerna.

Våren har skenat iväg för min del och jag har inte riktigt hunnit bjuda på mina vårplanteringar tidigare och nu känns de helt plötsligt lite som gammal "skåpmat". Men en liten vink om vad jag gjort i alla fall.


Hur har ni det, lyser solen på er eller blev det regn och rusk med kall nordanvind även hos er?

Kramen

23 kommentarer:

Märta sa...

Här har varit regnigt idag,men det gör bara bra för allt som blommar o växer.
Härliga blomster du fotat.
Ha en skön kväll!
Kram!

ormbunke sa...

Vilka underbara fuchsior de får du vara rädd om.Mina skulle åkt ut idag men det har varit torrt och blåsigt en tid så jag väntar att det skall bli lite vått i marken. Kom en liten skur i em. men det är i minsta laget. Vilket race det måste ha varit vid växtmarnaden. Det är väl som när det är första dan på rean. Fina bilder som vanligt. Kram Anita

HelenJ sa...

Jättefina planteringar även om de inte är superaktuella. Man kan väl njuta av dem ändå?
Jag var på ett "lopp" i lördags, fast det fanns fler försäljare än kunder i början, så det gick inte så vilt till.... =)
Ha det gott
Helen

Gudrun sa...

Hej Bea!
Tack för besöket. Krukan har jag inte drejat, den är för stor.
Först trodde jag att du var en sådan där hurtig en som springer maraton lopp. Fast det var väl till att ligga i förstår jag om man ville ha något.
Vilka fuchsior du har, otroligt. Du har nog gröna fingrar tror jag.
:)
Önskar dig en fin kväll och härlig vecka.
Kram

Hilde sa...

Vi har hatt en fantastisk helg, og fått våren i reprise på hytta. Hvite tepper med hvitveis, og bjørka så vitt det er med grønt skjær - her hjemme har den jo blader, og det var stor forskjell å komme hjem!
Håper solen vil skinne hos deg og på dine nye skatter til uka!
Hilde

Birgitta sa...

Låter roligt med maratonloppet till önskade växter och jag förstår att det gäller att vara iskall och veta vad man vill försöka få tag i. Vi har också blivit bortskämda med värme förra veckan. Här var det nästan nere vid nollan i morse. Fast vi har haft uppehållsväder och skönt väder idag.
Ha de gott.
Kram Birgitta

Huset vid ån sa...

Som vanligt bjuder du på underbara blombilder...Hoppas att du haft en bra dag! Kram Therese

AnnCharlotte sa...

Vilket roligt lopp...med lie vinst ;)
Gammal skåpmat var väl att ta i...vi tittat gärna ;))

Hantverkarglädje sa...

Hej!
Måste bara få berätta om min svärdotters fuchia som jag förvarat i vår lilla potatiskällare (som består av 2 el 3 brunnsringar) i två vintrar och blivit vattnad 3 gånger per vinter. Du förstår jag är helt salig att jag klarat dem. Alltså gjorde vi det bra eftersom du också klarat dina.Tycker precis att våra fingrar lyser lite gröna. Lycka till i fortsättningen.

Inger sa...

Åh, vilka fina fuchsior redan i blom. Fuchsior gillar regn så det kommer att gå galant. Du har knallgröna fingrar och dina arrangemang är superfina. Här var kallt idag men ikväll lagom varmt och behagligt.
Ha det gott!

Lena/isis sa...

Vilka snygga fuchsior. Mina jag hade förra året dog en säker död i garaget, " snyft ". Kram

Lilla My sa...

Jag har jobbat varje år när det är växtmarknan och det är jag grymt irritterad över för jag hade gärna varit där och frossat :)
Nu har vi verkligen en regnig period, kollade i går på fem dygns prognosen och det visade regn hela veckan. Vi som har trädgårdsdagar på fre och lörd på jobbet...få se hur det går.
Ha det gott
Lotta

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hej Bea, rolig läsning om "Loppet"
Här var det rena sommarväder på lördag, men söndagen blåste det småspik i mina trakter.
Igor kväll rena vår och uteväder igen efter jobbet, tills lamporna släktes. kram, Petra B.

Fågel Blå sa...

Tack för din kommenatar, härinne hos mej!
Den värmde! Underbara bilder från dej.
Så vackra blommor!!!!
Önskar dej en ny fin vecka!
Kram Kathrine

Ruben sa...

Ligger du i träning inför detta evenemang, eller har du naturlig snabbhet? ;-)
Nog har du gröna fingrar alltid! Inte minst när det gäller Dorotheablomman ;-). Läste på en blogg, att aurikler är vinterhärdiga. Det tog jag för givet att de inte var, så av den anledningen har jag inte intresserat mig för dem. Det måste det bli ändring på.
Ha det gott!
/Ruben

Anelias hantverk sa...

Här är det kallt och regningt! Sommarvärmen försvann hastigt. Jag gillar att se på vackra blommor och följa med trädgårdarbetet hos andra men själv har jag inte det minsta av nå gröna fingrar.
Ha en fin dag!

♥Min Eden♥ sa...

Hej Bea...Vet du jag har aldrig varit på det här loppet, antar att du varit i Monå, eller? Jag missar det varje år...åh, jag blev sååå less när jag såg i tidningen att det var i lördags...men nästa år...påminn mig ;D

Mammasblommor sa...

Åh, så fina dina Fuchsior är! Jag får snällt köpa nya sticklingar varje vår!
Vill nog påstå att dina fingrar är väldigt gröna! ;o)
Här har vi rätt kallt och blåsigt med lite småregn emellanåt, och bara några plussgrader på nätterna!
Ha det gott!!
//Margot

bea sa...

ser for meg alle damene, vill i blikket og klar i startgropa :))

grønne fingre.. det må være at man klarer å holde liv i plantene..

jeg har fått til både å så.. få det til å spire.. vokse.. men så dør de.. tror jeg vanner for mye:((

ha en trivelig aften.. klem fra mæ

Ninne sa...

JAg sköter tydligen mina Fuschior fel. Väntar på att de ska blada sig o blommorna?? ja de är inte alls på G ännu
Ha de bra
Kram Ninne

Huset på landet sa...

Oj vilka maffiga fuchsior, jag tror bestämt att du har gröna fingrar ;).
Låter intressant med racet du beskriver, kan riktigt föreställa mig hur adrelinet rinner till ;).

Här är det småblåsigt och svalt, vi får hoppas på sol och värme till helgen och nästa vecka!

gittan sa...

Dte lät som ett härligt vårlopp! I måndagsvar det verkligen rukväder över skåne emd starka vindar och kraftiga (om än korta) regnskurar. GÅrdagen vara visst bättre men då flydde jag länet för "bättre jaktmarker" (shopping i Ullared) och idag ser det ut att bli en fantastiskt fin dag - trädgårdstjänst och krukning av fler (de sista?) perenner för min del. Hoppas du också har vackert vårväder idag och att det hålelr i sig över helgen / kram gittan

Maria Berg sa...

Ja var tog våren vägen det verkligen spurtade förbi, men jag njuter av dina vår arrangemang, vackert. MB