onsdag 17 mars 2010

Virk-period och sårumba

Redan i gryningen ser det ut att bli en fin dag. Solen håller på att gå upp och färgar björkarnas grenar i en varm rosa färg, trots att det åter har varit en kall natt. Vintern verkar aldrig släppa greppet hos mig och förunderligt vilka snömängder som ligger kvar, trots att påsken närmar sig.

Tar en lång och frisk härlig tur på isen med sparkstöttingen genast från morgonen, det är isande kall vind, men vackert med de blånande skuggorna som bildas på snön, några molntussar drar förbi solen och skymmer för ett ögonblick.

För varje steg jag tar, knarrar den torra snön under skorna, det ger mig absolut ingen vårkänsla som egentligen borde anas lite grann i varje fall. Nej, jag får lov att bara vänja mig vid tanken, det blir en sen vår.

Liten vårkänsla trots allt, sårumban har inletts och ett enda kaos i min planering som vanligt, skriver fina etiketter, men de förblev oanvända, ansåg att tejpen är bättre. Etikettrna passde inte under "huvorna"! Nu gäller dessutom att hålla reda på datum, då vissa sådder skall ut i kyla och in igen för att gro. Vilket jobb man gör frivilligt, men ack så spännande, det är ju egentligen det som är hela poängen, lyckas - lyckas ej!

Nåväl, så länge sådderna gror, kan man göra annat kul under tiden. Påsken har inspirerat mig och virknålen gått varm, gammalt vävmaterial går som smör i sol.

En äggkorg eller förvaringskorg.


Olika korgar och virkade ägg i varierat material.


Ägg i jutegarn, mitt favorit material.


Till slut blev det guldkant på dagen, blåbärsvåffla och kvarg med frukt. Mums!


Må gott mina vänner!

26 kommentarer:

gittan sa...

Oh, vilka fina korgar och ägg du har gjort! Virkar du på frihand eller har du mönster till dedär söta sakerna? Jag borde nog leta fram mina virknålar jag med för virka är jag faktiskt duktig på. Men jag har slarvat bort hela etuiet =( Till slut en korkad fråga, vad är kvarg?
Kram gittan

Gudrun sa...

Så fint du har virkat och äggen var ju bara så fina.
Så gott med våfflor.

Ha en bra kväll

Anelias hantverk sa...

Men oj så vackra korgar du har virkat! Virkat av vävmaterial har jag aldrig sett förr. Våfflorna är ju alldeles för frestande!
Ha en skön kväll!

Mia sa...

Mycket fina virkprosjekt tycker jag. Ditt juteägg vart verkligen vackert.

♥Min Eden♥ sa...

Men va du är händig...säg något som du inte kan....:)

Lena/isis sa...

Men va söta saker du virkat. Virkade ägg skulle vara nåt, speciellt i jute. Har du måntro mönster att dela med dig utav ? Kram

NinaVästerplana sa...

Snygga saker som alltid när det kommer ur dina händer.....
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

NataljaOblonskaja sa...

De där äggen i jute var verkligen snygga. De blev en riktig favorit direkt när jag fick syn på dem.
Och vad härligt det lät med en sparktur på isen, vad passar väl bättre en lite våfflor. Tycker det låter som om du haft en jättebra dag.
Ha det bra.
Camilla

Britt sa...

Låter ändå som en härlig tur på sparken. Vilka fina påsk korgar du har gjort. Ha det bra//Britt

Inger sa...

Så fiffigt att använda vävmaterial till virkning, jag har en del liggande. Trevliga alster blev det med din fantasi och skaparlusta. Kan bara tala om att hos mig är det också mycket kallt och massor med snö kvar, tyvärr, men inte mycket att göra åt.
Ha det gott!

ormbunke sa...

Vilken fin korg och så dekorativa ägg du gör.Blåbärsvåfflor låter gott. Du måste lägga ut receptet.Ha de gott. Anita

Njut i din trädgård sa...

Bea! Vilket inlägg! Jag njuter från början till slut! Så blev jag lite sugen på våffla också!

En stor kram!

Annika Christensen sa...

Underbart... så härligt och inspirerande du visar för oss.
Gott och kreativt dessutom.
Tur på isen... oj oj här börjar det bli geggit och dant inte alls vackert.
Önskade jag kunde virka.
ha det gott
annika

AnnCharlotte sa...

Så fina korgar...Har du virkat med trasor? Isåfall går det ju snabbt att göra en korg. Jag virkade en korg av snöre en gång men det blev bara en....Våren kommer nog till dig också. Här har den ju kommit men det är fortfarande kallt, iallafall enligt skånska mått ;))

Birgitta sa...

Så fina små korgar du virkat. Våren lär nog låta oss vänta lite till. Men sedan kanske det bara exploderar, vem vet.
Tar några dagar ledigt från väven nu.
Ha det gott.
Kramis Birgitta

Lyckoslanten sa...

Jag blir alldeles mållös och andfådd när jag kommer in här och ser vilka fina saker du har virkat!
Hoppas du lyckas med sådden. Du har många strängar på din lyra! Ha en bra dag! ♥

Lilla My sa...

Härliga korgar du virkat är det färdiga förpackningar som du köpte med tillbehör eller var har du fått tag i matrial? Jag har också kikat på dom där korgarna för jag såg Blossom eller vem det nu var som hade förpackningar med matrial med dom var dyra tyckte jag.

Här stickas det för det mesta :) Väntar på den nya novitas tidningen igen kanske man skulle hitta nåt mönster på tröja åt sig att sticka.

Vi hörs
Lotta

Ruben sa...

Det blir lite roligare med frösådder när allt har grott och kommit igång. Trist när fröerna inte vill gro som de ska. Speciellt de som ska ha en kylperiod strular ofta hos mig.
Fantastiska bilder som vanligt. Du är en mästare på att arrangera föremålen. Och vad fint ljus du har på påskägget! /Ruben

IreneL sa...

Wow..vad mycket fint du har skapat! Vad duktig du är! Ha en fin dag! Men tänk på att ta det lugnt ute på isen. Dom varnade igår på TV att isen inte var så tjock som man kunde tro! / Irene

Knatten sa...

Men se! Du kan ju virka istället o det kan inte jag!!!! Vilka jättesöta korgar.
Och vilket mumsigt avslut. /Knatten

Jord under naglarna sa...

Sårumba här också. ;)

Så fina korgar du virkar och så vackert du skriver. Må så gott!

Karin / Livsluft sa...

Hej goa du!
Tack för den styrkekramen och de fina orden.De hjälpte!Ja, det hela såg så fint ut från början, men ibland är nog saker för bra för att vara sant.Men jag får se om det går att förändra något efter samtalet med chefen där, annars drar jag.
Vilket underbart inlägg du gjort här, som vanligt Bea!Jag ser det hela för mig, och den bitande vinden...
Vilket underbart pyssel du gör.Så gulliga påskägg.Vilken härlig fantasi du har.Jag njuter av att titta på allt det vackra hos dig!
Blåbärsvåfflan får det att vattnas i munnen riktigt...Så härligt med sådana guldkanter på en dag.
Ha det riktigt riktigt gott Bea!
STOR och VARM kram fr mig! / Karin

Lillebeth sa...

Fint du har det och gör det! Ha det så skönt!

karina sa...

Hejsan!

Klart att jag ska virka en äggkorg i jutegarn, tack för inspirationen och gillar när man får användning för alsterna man gör. Här har det börjat regna och man går igenom snön på tomten, så skönt. Men tror nog inte att det hinner bli helt snöfritt till påsk, men jag hoppas få kunna sitta ute till sillunchen.
Ha det gott, Karina.

haspet sa...

Härligt med sårumban. Här känns det mer som en snurrande hambo ;-), jord och krukor högt och lågt. Ska se om det hinner bli någon ordning innan påsk. Fina korgar du gjort, du är så duktig på att fixa fint pynt. Hoppas du får en solig helg med härliga vårkänslor.// Peter

Spirande grönt - sa...

Jättefint juteägg! Så´na skulle man ha en hel korg till påsk:)

Rebecca