tisdag 1 december 2009

December

Så vänder vi på bladet idag och skriver december. Nu har vi bara en månad kvar på året och kanhända att december är den bästa månaden av dom alla. Månaden med innehåll av förväntan, spänning, julfester, -konserter och mycket mer. Nej men visst, semester sol och sommar, det är väl höjdpunkten på året!? Där ser man, olika årstider har sin charm och tjusning!

Hur blir årets sista månad månntro? November blev en verkligt trist historia vad vädret beträffar, regn, regn och grått. Några snöflingor föll, men det varade en kort tid, det som kunde ha lyst upp vår värld en aning. Nu tar vi sikte på att december får en annan klang, månaden som ger så mycket mer än väderrapporter - förnöjsamhet och en rofylld tillvaro.

December almanackan från 1949 blev min av en slump, nu vänder jag på bladet och beundrar december månadens bild, det vackra kyrkfönstret och personernas ståtliga posé i en kanhända, litografi avtryck (?). Således en almanacka med 60 år bakom och helt intakt, den har jag sparat och undrat vad man kunde använda den till. Här får ni en liten glimt av sista bladet.
Hmm...kanske jag skulle göra månadstavlor av bilderna och hänga dom i min ateljé!?

December betyder lucköppning och spänning för de små och visst har jag bidragit med adventspaket även i år för lilla M.


Min början på december blev inte den jag hoppades på, en ond rygg som gör tillvaron lite trist ett tag framöver, men det går över, en portion tålamod och gott humör lindrar för stunden i alla fall.

Trevlig kväll!

31 kommentarer:

Gudrun sa...

Hej mys Bea!
Du gör så fint.
Hoppas din rygg blir bättre, min (peppar, peppar) känns riktigt skaplig nu. Har tidigare fått en rörelse av sjukgymnasten, stå lite med benen isär, vrid sakta åt höger, sedan åt vänster med armarna rakt ut åt sidorna, försök hålla höfterna rakt fram. Den rörelsen gör jag 30 om dagen, den stabiliserar ryggraden. Kan det vara något för dig? Vet ju inte riktigt hur din rygg är.
Kram

NinaVästerplana sa...

Hoppas ditt ryggonda ger med sig igen.... för visst hade du ont tidigare i höst också?
Det brukar vara bra o `hänga´ ut ryggkotorna..... om du har någon lagom hög dörrpost eller gren i trädgården.
God bättring så du får´t riktigt gôrgôtt
Nina

ormbunke sa...

Vilken lycka att du har sparat en sån fin almenacka.Bra idé med tavlor. Jag såg i TVprogrammet Gokväll att man skall hänga rygg mot rygg på en annan person. Det skall vara bra för ryggen. Du får väl höra med gubben Minst en halv minut. Ha de gott. Anita

Gunilla sa...

Vilken fin ock nostalgisk almanacka den är ju ett år yngre än vad jag är:))
Du har alltid så mycket mysigt för dig och vilka fina små paket.
Jag hoppas också att December blir en bättre månad än November. Idag har vi faktiskt haft riktigt fint väder och minusgrader så jag hoppas att det fortsätter så och att vi får lite snö. Det har ju regnat för det mesta här och det är som en isbana på vägen .Men jag har investerat i ett par skor med dubbar som sitter fast i gummisulan. Så jag ramlar inte i första taget. Utevistelse varje dag med dagbarnen. Är ju ett måste.

Ha nu en riktigt fin vecka
Gunilla

promenader på landet sa...

Hej goa bloggvän! Visst är det så, att var årstid har sin tjusning! Vilka jättefina paket förstår om barnet/barnen blir nöjda! Må så gott! Kram Maria

Mies Balkong sa...

I morse när jag gick ut så var det kallt och klart och jag tänkte; vad har hänt? Ja just det november är ju slut! =D

Vilka fina små paket du har gjort!
Ha det så bra!
/Marie

haspet sa...

Vilken jättefin almanacka. Tänk att den är så välbevarad så här 60 år senare. Härligt att du njuter av den och ordnar så fint. Hoppas att ryggvärken ger med sig snabbt. // Kram Peter

Anette sa...

Verkligen roligt att ha en sådan gammal almanacka. Det skulle säkert bli fina tavlor, samtidigt är det ju fin som den är.
Ryggvärk vet jag allt om efter denna höst:-(. Inte kul alls. Min är fortfarande inte bra, men jag klarar av vardagssysslorna i alla fall. Fast så fort som jag lyfter lite så känns och tyvärr så var det mycket i helgen när jag jobbade så nu är det lite sämre igen. Men som tur är inte lika dåligt som tidigare i höstas.
Hoppas du snart blir bättre och kram från Anette

Vittran sa...

Hej!
Vi får verkligen hoppas på att december blir bättre än november som var mycket dyster och blöt. I kväll är det minus grader, rimfrost och månsken. Den vita rimfrosten lyser upp i månskenet.
Precis varje årstid har sin tjusning.
Vad roligt med en gammal almanacka som fortfarande är så fin.
Visst är det roligt att vara liten när julen närmar sig, fina paket.
Trevlig helg!

AnnCharlotte sa...

Javisst har var årstid sin charm..och nu är det en händelserik månad fylld av förväntningar och önskningar. För mig känns det som att de 24 dagarna fram till jul är för få och för andra i familjen kan de inte gå snabbt nog. Vi räknar dagarna med skumtomtar trädda på ett snöre...
Sköt om din rygg...

Ruben sa...

Oj, fanns det den typen av almanackor redan 1949!!! Trodde de kom senare. Hemma när jag var barn var det Almqvist & Wiksells lilla som gällde! I den fanns månens faser kommer jag ihåg! Hoppas ryggen blir bättre. Har du några bra huskurer får du lita till dem!!
Krya på sig! /Ruben

Inger sa...

Häftig almanacka och söta paket!
Jag beklagar din onda rygg, själv har jag sen en vecka väldigt ont i ryggen, tror jag får uppsöka en massör då jag kommer hem.

Njut i din trädgård sa...

aj aj aj ta hand om ryggen. Själv knaprar jag voltaren kur nr 2 av en elak armbåge som jag inte tog om hand om på 6 månader...

Ta hand om dig!

NatureFootstep sa...

Man får väl hoppas att december blir bättre. Dag 1 blev i alla fall solig och det är väl lovat så imorgon också.

Så man kan väl hoppas. Fast....onda ryggar är INTE kul.

Mia sa...

Ahh, november, årets tyngsta månad är äntligen över, nu blir det jul och mysig vinter! Adventskalendrar tillhör ju, imorse hade gamlefar i huset inte hunnit hänga upp paketen och två grabbar ( 17,5+19,5 !!) var otroligt besvikna att dom sedvanliga paketen med strumporna och tuggummipaketen inte var där. Fastän dom blivit så stora och innehållet aldrig har varit exclusivt var saknaden stor och glädjen destu större när dom kom hem från jobb/ skola idag och såg paketen. Alla är vi barn hela livet, inte sant? Det låter inte kul med ond rygg, hoppas det går fort över. Jag har aldrig haft det så ingen bra kärringråd från mig, men jag ser ju att du redan har fått flera. Krya på dig och ha en fortsatt fin advent :)

Mia sa...

Glömde säga att almenackan var ett riktig klenodium. Det blir säkert fint med månadsbilder, men tänk dig gått om, du får det inte ogjort..

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Vilken fin gammal almanacka!
Nä, låt den vara hel oc häng upp den komplett som den är bredvid en aktuell en i din atelje.
Usch, hoppas att din onda rygg ger snart med sig. Själv har jag idag den fjärde dagen där jag haltar omkring dubbelvikt, men att röra sig är det bästa har jag märkt.
Kram, Petra B.

Hanna sa...

hej!
Hoppas att ryggen blir bättre snart.
Här har vi fått kallt och klar himmel lagom till december, underbart tycker jag.
kram
Hanna

Lena/isis sa...

Söta små paket du har gjort. Vacker almanacka. Kul att ha. Hoppas din rygg blir bättre. Kramizar Lena/isis

Lillebeth sa...

Krånglande ryggar är bland det värsta jag vet,. Hoppas du snart blir bättre eller helst bra. Är din atelje färdig alltså?

gittan sa...

Så skoj med en så fin gammal almanacka. Månadstavlor llåter som en god idé tycker jag. Ser fram emot att få se din ateljé ;-P Här fick vifrost i natt och jag muttrade för mig själv över att jag inte sett väderprognosen. Mina övervintare i växthuset har ju inget täcke på sig! Hoppas de klarat en natt utan. Idag är det jag som bäddar in dem i flera lager fiberduk, just in case. Ryggont, ajajaj, hoppas den släpper snart igen. Promenader envisas brodern min med är en av de bästa medicinerna. Massage är också ett bra alternativ. Var med min minsting hos honom (brodern)igår och fick "knådat" hennes onda rygg en stund. Hoppas du får en bra dag / kram gittan

limerose sa...

Söta små paket, det är så spännande för de små och vänta på att få öppna dem. Vacker almanacka.
/Rosie

Åsa! sa...

Hur går det med ryggen Bea? Hoppas det snart ger med sig!

Beatrice sa...

Visst är december en av de bästa månaderna! Det börjar med förberedelserna inför första advent och sedan kommer advent och så fortsätter bara det mysiga dag efter dag ända till långt efter nyår... :-).

Vilken vacker gammal almanacka du har fått tag på! Jag tycker att det låter som en jättebra idé att rama in bilderna!

Vad tråkigt att du har ont i ryggen, hoppas att värken ger med sig snart!

Många kramar
Beatrice

Huset på landet sa...

Vilken fin gammal almanacka du kommit över! Du hittar säkert på nåt fint att göra av bilderna!

Jaa, nu står minsann snö högt på önskelistan. Idag var det i alla fall rimfrost och t om solsken, och genast såg allt så vackert ut igen!

Hoppas att du får en fin fortsättning på veckan!
Kram, Nicole

India sa...

O vad duktig du är som orkar fixa en massa småpaket till paketkalendern. Det har jag inte gjort på många år. Hoppas din rygg bättrar sig.

Jord under naglarna sa...

Ah, vackert med den gamla almanackan i arrangemanget!
Mina små har också fått sina paketkalendrar. Min mamma har fått en några år också, men hon har blivit utan ett par år nu, men nästa år kanske?

Hoppas din rygg rättar till sig igen!

Birgitta sa...

Hej! Då är vi två som tampas med en ond rygg. Det är inget roligt alls. Ska hinna med en trasmatta innan julen också.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Karin / Livsluft sa...

Hej söta du!
Vilka fina ord du kommenterade mig med härom dagen. Jag blev riktigt rörd. Tack snälla!Vad det värmer att höra sånt.
Tråkigt att läsa att du har problem med ryggen. Det är inte roligt när den krånglar. Hoppas du kryar på dig snart igen.
Vilken raritet du har hemma; den gamla almanackan!Hur fin som heslt.Det är kul att ha lite äkta gammeldags saker i sitt hem.
Hoppas du får en riktigt bra dag idag! Krya på dig vännen!/Kramar Karin

Lyckoslanten sa...

Hej! trevligt att jag fick ha vägarna förbi här i landskapet! Här trivs jag bra och sticker mig snart in igen!
Och ja. Lucköppning är spännande för stora som små. :o)

Annika Christensen sa...

Hej Bea!
Så fin du har gjort. När jag skall ta in sådana smällbär så sjunker de ihop liksom, lyckas inte så bra med dem. Dina ser så fina ut.
Kul med gamla ting själv har jag lite gamla tidningar.
Hoppas att det onda går bort i ryggen.
Ha det gott
annika