onsdag 30 september 2009

Nu är det slut!

Vaknar till en ny dag, något yrvaken efter alla nattliga rundor med hunden som har ett stort behov av att göra små"utflykter" nattetid just nu, suck! Ja, ja, man får hålla till godo när man har husdjur, men varje gång jag sätter näsan i dörren, känner jag av den bistra sanningen på utsidan.

Nu är det verkligen slut på sommarfägringen och den vackra hösten, eller kanske bilderna får berätta sitt liv idag.Rosenflockeln vajar i frostig skrud.Aronia är den verkliga färgpaletten.Sista valsen har tystnat!


Tröstar mig med lite topping.Piruetterna är slut för i år.Nu återstår att städa undan alla "dammvippor" (Blodamaranth).Det är trist, kallt och grått, nu är vi riktigt fast i vinterkänslan.

Ha det riktigt gott alla mina vänner!

19 kommentarer:

Lillebeth sa...

Och inatt var det dags för mig/oss. Faktiskt rätt outhärdligt. Det är lite synd om oss nu!

Gudrun sa...

Oj Bea, vilka vackra bilder.
Det är verkligen vackert med frosten även om det SÅ vemodigt.

NinaVästerplana sa...

Riktigt så illa är det inte här ännu.... men regnigt o lite gula löv på träden.... Men det närmar sig o jag har inte så många blomutspring att se fram emot.
Men en massa lökar som väntar på att sättas o en massa vårglädje som väntar....
Undrar hur vintern blir detta året?
Ha de´ himla gôtt o hoppas hunden sover inatt
Nina

Anette sa...

Usch ja, det går fort när det väl händer! Fast bilderna blev ju vackra om det nu kan vara någon tröst. Idag var det riktigt ruggigt när vi gick vår promenad. Frös om händerna för första gången på länge. Som om inte det var nog så började det regna! Men det är väl inget annat att vänta, det är ju den tiden på året *suck*.

Kram Anette

gittan sa...

Förfallet är förvisso väldigt vackert det med... men det kunde fått dröja ännu en tid. Riktigt så illa är det inte här (än) Men idag regnar det och just nu haglar det... i sidled, för naturligtvis blåser det för fulla muggar. Riktigt höstrusk minst sagt Kram gittan

Ruben sa...

Visserligen slut för i år vad gäller blomsterfägring, men tänk om bara tre månader kan du börja så fröer!! ;-) Eller fyra, kanske? /Ruben

Lilla My sa...

Här hade vi -3 grader i morse så nu är alla sommarblommorna lagda på komposten. Inget är i krukorna mera, på ett sett skönt för nu får jag pyssla inne i stället. Vila och börja drömma om nästa vår.
Ha en skön torsdag
Lotta

Med fingrarna i (j)orden sa...

Så poetiskt vacker frosten blev hos dig, både i ord och bild.
Eva

Birgitta sa...

Hej! Här hade vi snö i morse, men som tur var försvann den anska snabbt. Och nu vill vi inte ha snö på 2 månader!! I natt ska det bli kallt här. Så nu är det höst.
Ha en mysig kväll.
Kram Birgitta

♥Min Eden♥ sa...

Jo det var verkligen dödsstöten i natt...lite sorgligt faktiskt, fast på ett sätt skönt.
Ha en skööön helg!!
...härliga bilder o ord!!!

Inger sa...

Frost är vackert!

billan sa...

Lite vemodigt när sista dansen klingar ut, men "frost-topping" är också vackert. Klockan sex imorse var det minus 1,5 grad hos mig. Vovven satt misstänksamt ner sina tassar på det krispiga gräset, hon är alltid lite undrande de första frostmorgnarna.

Monica sa...

Vilka vackra frostiga bilder! Visst, sommarfägringen är över men hösten har ju sin tjusning oxå med alla vackra färger.
Tjingeling
Monica

The Secret Garden sa...

Hejsan! Har precis hittat till din fina sida. Här har frosten också tagit mina blommor. Känns tråkigt. Det är samma sak varje år; jag blir överraskad av hösten och har på något sätt inbillat mig att sommaren kommer att bli längre. Jag har tex aldrig fått se mitt rödbladiga silverax blomma...och de ska ju lukta så gott säger de som vet:)

Mia sa...

Det är kallt och oktober men dina bilder är fortfarande lika vackra. Nu är det snart bara att gå i ide och samla krafter till nästa år

Anonym sa...

Hösten är här med besked, nu på morgonen har vi -4 grader och alldeles vitt på träd och på ängarna runt omkring. Riktigt vackert är det. Burr, måste ta fram vantar och mössa till morgonpromenaden.Vackra bilder.
Ha en bra helg.
Susanne/Manitou

Karin / Livsluft sa...

Ja, visst är det lite sorgligt...Så vackra foton du tagit! Frosten kan dekorera och göra blommor och växtlighet riktigt vackra.Den röda rosen med frost runtom ser alldeles ljuvlig ut på detta viset.
Frosten kommer nog snart till oss också. Idag är det lite blandat hagel, regn och åska, och det visar ju att annat väder är på ingång.
Hoppas du får en riktigt bra dag och en trevlig helg!
/Kram Karin

Babsan sa...

Du tar fantastiska kort!

Å nu tar vi en paus och kryper inomhus. Rätt skönt att få ta ett break.

Å väntar på att snödroppar och blåsippor ska vakna efter en stilla vintersömn.

Mimi sa...

Vad härliga dina frostbilder är! /Mimi