torsdag 27 augusti 2009

Mums..

med egen hallonsylt! Lite drygt att plocka hallon, men i år verkar det finnas rikligt och jag kan faktiskt frossa i olika sätt att förvara och ta till vara mina bär. Naturligtvis är färska nyplockade hallon allra bäst att lägga i frysen, men eftersom jag fått en en hel del hallon, blev det några burkar med hallonsylt, i en del har jag blandat med svarta vinbär och det gav en fin smakkombination. Gott med nykokt sylt på grahamskorpan. Dessutom vet man vad egen sylt innehåller.






Kolla in Marias trädgårdblogg med trädgårdstema på tisdagar.

Önskar alla mina bloggvänner ett riktigt skönt veckoslut!

31 kommentarer:

gittan sa...

Ohhh... så smaskigt det ser ut! Har funderat på att göra bågpt av de hallon från i fjor som vi inte lyckats äta upp och som ligger kvar i frysen. Kan du inte maila mig receptet på din sylt? Skörden blir stor även i år och vi frossar som aldrig förr. Hallon är nog det godaste jag vet. Ang. din Lavendel, har du aldrig klippt ner den så ska du absolut göra det. Och det rejält. Mina klipps hårt de första åren för att sedan mest putsas och är alla täta och fina med massor av blommor. Nu ska jag ut och gräva upp min Osakazuki lönn - den har gett upp =( Hoppas du får en fin helg / kram gittan

Lillebeth sa...

Ser otroligt vackert och dessutom gott ut. Här har hallonen fått för mycket regn och smakar därför inte som vanligt. Ha det gott!

mitt vattenhål sa...

härliga bilder och visst, hemlagat smakar alltid bäst och innehåller bara naturliga ingredienser. Så härligt med skördetid, själv har jag stort överskott av sqash som jag försöker dela ut

Maria Berg sa...

Helt UNDERBART! vad gott och fint det var. Nu har du gett mig ide´n jag vill ha i TrädgårdsTema på Tisdag - det måste bli skörd i trädgården och då har du inlägget färdigt och det är bara att länka.

Jag kom hit för att säga att det skall var roligt och blogga och att man skall ta det när man hinner och känner för det och så möts jag av detta UNDERBARA inlägg och kunde inte motstå att skriva att jag så gärna vill ha med det på Tisdag...

Sor kram och nu skall jag titta på din bilder en gång till. MB

Anette sa...

Hallonsylt är så gott! Ett år gjorde jag en sån smidig sylt, man ställe in en bytta med hallon och en med socker i ugnen. Efter en stund blandade man ihop allt och vips så var sylten färdig!
Hedvignejlikan är jättefin och den kommer att bli en återkommande favorit hos mig! Trevlig helg önskar jag dig! Jag är ledig och det ska bli så skönt (har för en gångs skulle jobbat lite i veckan som gått....) /Anette

Gudrun sa...

Så duktig du är, det ser verkligen jättegott ut. Lyxigt med egen gjord sylt. En trevlig helg önskar jag dig också.

Birgitta sa...

Hej Bea! Vilken härlig sylt du kokt. Håller med dej, att hemkokt sylt är bäst. Jag har kokt blåbärssylt och snart blir det lingonsylt också. Av vinbären blev det saft och gele. Har ni lika tråkigt väder hos er som vi har? Här vräker regnet ner och det har regnat alla dagar denna veckan. Tur att vi bor så högt upp, att vattnet har en chans att rinna bort. Nu önskar jag dej ett riktigt trevligt veckoslut.
Kramar Birgitta

NinaVästerplana sa...

Mmmm! Ser härligt ut! Ska få hallonplantor av min bror när de släppt bladen i höst.... så nästa år kan det kanske bli syltat igen ;-)
Ha´t riktigt gôrgôtt i helgen

Åsa! sa...

Riktig klok hallonsylt, vilken lyx!!! Det doftar så gott och smakar gudomligt.
Önskar dig en fin helg Bea!

Moa sa...

Hmm så himla gott det ser ut.. kan nästan känna hallonsmaken i munnen när jag sitter här... vad härligt att få så mycket så man kan koka sylt.. och lite annat. Önskar dig en härlig helg också.. Monica

Inger sa...

Egen sylt är självklart bäst, och med så fina burkar, undrar bara hur du hinner allt.
Trevlig helg på dig också!

Angel.Pearls sa...

Underbart med hemgjort! Så läckra bilder.Ha en fin helg//Eva

promenader på landet sa...

Vilka läskande bilder! Hallon och hallonsylt är verkligen jättegott! Fina burkar har du gjort också! Må så gott! Kram Maria

sara på hedepipan sa...

jag beundrar verkligen din händighet med bär, önskar att jag orkade sånt. tack för alla snälla ord. kram sara

ormbunke sa...

Visst är det gott med egen kokt sylt som man dessutom har plockat bären själv.Hallon har det inte blivit så mycket men däremot blåbär och lingon och björnbär. Gubben är mest förtjust i de senare så det blir mer av dem. Snart är Hösthallonen i trädgården färdiga och dem brukar jag torrfrysa.Har just tittat på ett underbart program på TV från Berwaldhallen. Ett märkesprogram för att fira Finlands självständighet1809. Det var suveränt med bra artister. Stina Ekblad och Birgitta Ulfsson var programledare. Ha en bra söndag. Kram Anita

Cyrene M Waern sa...

Sitter här med öppen mun och bara drägglar.. Mums säger jag bara!!!
/Cyrene

Britt sa...

Det ser helt ljuvligt ut. Kunde starta försäljning//Britt

HelenJ sa...

Det där ser så gott ut att jag blev jättesugen nu, både på att göra sylt och äta den =).
Jag har fullt med hallon i trädgården - men tyvärr inte tid att varken plocka eller koka dem. Men nästa år kanske...

Hilde sa...

Mmmm det ser veldig godt ut! Jeg har laget plomme syltetøy i kveld, så nå sitter jeg her med gule fingre og ser riktig så innrøkt - ikke så lekker som dine syltetøy bilderi hvertfall!
HIlde

Annika Christensen sa...

Men så gott och fint fotat???
Blir riktigkt sugen. Jag har ätit upp mina bär, attans vad skall jag nu ha till vintern?
Skall du inte lotta ut en burk eller 2???
Ha det gott
Annika

Viola sa...

Dom skorporna och din sylt skulle jag gärna ha till mitt te...tedrickare som jag är, hoppas du har en skön söndag, kram VIOLA

Lilla My sa...

Så gott med egen sylt. Fick en burka hallon sylt av en pensionerad jobbar kompis och det var så gott.
Ha det bra
Lotta

Jord under naglarna sa...

Vi plockar så lite med hallon numera så det är lyx med de få burkar som blir. Brukar ju blanda mina med röda vinbär, men skulle jag göra en burk ren hallonsylt blev det nog en spara-till-något-speciellt-tillfälle-sylt, som en födelsedagstårta eller så.
Ha en skön kväll! /Åsa

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej tjolahopp!
GUUUuuud så härligt inlägg vad fint med all sylt!!!!

Ha en fin vecka!
kramelikram ♥ mamma millan

Maria i Sennan sa...

Måste vara ärlig....har inget på burk..äter upp direkt när jag plockar ;o).....
Beundrar dina vackra burkar.....
Ha det..Maria

India sa...

Jag testade att blanda röda vinbär och hallon i år och det blev riktigt smaskigt, nästa gång får jag testa med svarta. Vinbären ger en härlig syrlighet till de annars så söta hallonen.

Mimmi sa...

Hej.) tusen tack för din fina kommentar:)
Vilken mysig blogg du har och många god saker visar du här ser jag:)
Ja det är jätte roligt att testa att fota vatten droppar:)

Monica sa...

Mumsigt med hemmagjord hallosylt! Våra buskar har inte gett några bär alls i år. Tror att jag "misshandlade" lite dem i höstas :(
Tjingeling
Monica

Tyra i Vaxholm sa...

Riktigt härligt, jag hann inte med att plocka hallon i år :-(
Dina foton på din smarriga sylt är så vackra, snyggt jobbat.

Jag är riktgt avis på all din sylt :-)

mvh Tyra

Ruben sa...

Ojjj, vilka foton, du skulle bli medarbetare till någon mattidning!!! Vilka talanger du har. Nog för att jag har sett det förut, men detta var ju helt fantastiskt!!!!! /Ruben

Ruben sa...

PS
Jag bläddrar fort förbi - man blir ju bara så sugen! Det ser så gott ut!!!! /Ruben