torsdag 13 augusti 2009

Dela med varandra

Rubriken idag kom till av en viss replik som fick mig att väcka tanken på dagens inlägg.
Finns det tid för eftertanke? Själv använder jag min resväg till och från jobbet och det är en bra tid på dygnet när inget stör, man kan sitta i lugn och ro, fundera på något som berör eller ngt som kanske berörde eller bara koppla av och lämna allt bakom sig till nästa dag. Men ibland händer det att ngt blir liksom hängande kvar och det kan vara på både gott och ont, men jag föredrar den positiva energin som ger luft och ny energi för dem man möter.

I ett arbetskollektiv delar man en mängd olika händelser med varandra under en dag, känslor av olika karaktärer kan strömma fram och förhoppningsvis bjuder vi för det mesta på, bara sånt som lämnar gott sinnet för en annan.


I kollegialet bildar vi ett nätverk av olika individer som har egna viljor, attityder, värderingar och i slutändan bör vi ändå sträva åt samma håll för att nå målen.Ibland upplevs att gluggarna har blockerats och belamrats med en massa onödiga hinder som stör vår syn på saker och ting. Öppnade gluggar skapar livslust och ger en positiv energi som gärna delas med andra.

(det är inte mitt fönster )

Lilla "Linnea" kan väl inte få ha någon åsikt eller hävda sig på något sätt?Åsikter och slagfärdighet sitter som berget, eller ord som bara flyter iväg, alla skall vi försöka lära oss förstå, hur och varför - just nu!?


Det bästa vi kan, är att lära oss möten med varandra och dela på livets erfarenheter.


Att dela kan upplevas fjäderlätt och balansen är alltid svår, vare sig man vill eller inte, måste den till alla dagar. Balans i tillvaron är eftersträvansvärt i alla lägen!


Det är väldigt gott att ha någon man kan dela med och i min värld har mycket positiv energi flödat idag. Det ger kraft och styrka för en ny dag.


Dela med varandra - då mår vi gott!

Kramen!

11 kommentarer:

Inger sa...

Kloka ord och vackra bilder!

Hilde sa...

En klok betraktning over livet... Ofte en vi ikke så flinke til å dele, men ønsker å hevde oss selv først... Nydelige bilder til en tekst til ettertanke.
HIlde

Lilla My sa...

Jag brukar försöka stänga av jobbärenden när jag går ut genom dörren vid jobbet på kvällen. Ibland går det inte men för det mesta.
Vackra blommor, fönstret med surfiniorna...
Vi hörs
Lotta

sara på hedepipan sa...

Ja vi har mycket att lära om varandra, men tyvärr finns de de som tror så starkt på sin egen åsikt att man inte kommer åt dem. Hade en lärdom igår av folk som dragit sig undan bara för att jag legat på psyk och inte vet hur de ska ta mig, men hallå jag är den samma sominnan men med mer kunskap om live. Resan till och från jobbet är ett andetag tillbaka till verkligheten.
Ha det bra
kram sara

gittan sa...

Kloka ord och en härligt passande bildserie. Visst borde vi lyssna och dela med oss mer till varandra. Om alla haft den inställningen att vi kan lära oss av varandra hade livet nog varit ännu bättre. Som Sara säger, ibland när man stöter på svårigheter drar sig folk undan för att de inte kan hantera situationen, så fel det är!
Ha en fin fredag min vän / kram gittan

Angel.Pearls sa...

Sanna ord -vackra bilder! Vissa tar all plats, och andra så liten som möjligt..Vi måste fokusera även på den lilla "Linnean"..Ha en underdar dag//Eva

Huset på landet sa...

Tänkvärda ord och så fint du fick till det med bilder som anknyter till det du skriver.
Visst mår man bäst i en sån arbetsgemenskap där det positiva och samarbetet vinner över skvaller och gnäll.
Hoppas du fått en bra jobbstart efter semestern!

promenader på landet sa...

Vad klokt och tänkvärt du skriver! Visst är det viktigt att stanna upp och bara vara och njuta av nuet! Ha en skön helg! Kram Maria

Birgitta sa...

Du skriver så många kloka ord. Och visst kan lilla blyga linnean hävda sej också. Man behöver stanna upp ibland och tänka efter.
Ha en skön helg.
Det är så roligt att du hälsar på hos mej också och skriver några ord. Det värmer alltid.
Kramis Birgitta

Mia sa...

Det var fina ord (och bilder)att få med sig på en fredag. Tänk så fint om alla kunde ha sån positiv energi, lilla linnea må bara försöka hävda sig,gjöra sig sedd, sån som på ditt foto ...

Anonym sa...

Många kloka och tänkvärda ord tillsammans med vackra bilder.
Önskar dig en trevlig helg
Susanne/Manitou