söndag 5 juli 2009

När knoppar brista

Har du betraktat blomknopparnas utseende och tänkt på hur vackra dom är egentligen? Många olika variationer och former samt en mängd kronblad som skall rymmas inuti blomkorgen. Tänk er en Vallmo som spränger sig ur det lilla skalet, blomman med en mängd "volanger" som vecklas ut när knoppen brister. Det är fascinerande och spännande med alla bristningar i vår blomstervärld och de förtjänar att beskådas och beundras.En del har en vacker och mästerligt flätad blomsterknopp.


Dorothean


Några knoppar med strama linjer i konturerna.


Krolliljan

Runda och sköna knoppar och mycket näpen i sin öppningsfas.Den skära pionen är ngt alldeles extra för min del, när knopphöljet är som målad med pensel i en vacker schattering.Men det finns knappast något som går upp emot en vacker rosenknopp, skir och bjuder ofta på en underbar blomning och en ljuvlig doft som är smått förtrollande.En ny utslagen ros som ett kärleksbevis för någon, kanske till din/min vän.


Jungfruros /Hosa Alba /Mm Plantier

Visst är vi människor lite likt blomknopparna med olika bristningar, några med strama linjer och andra med mera "rymd" och sammantaget bjuder vi på en magnifik bukett! Tack för att ni finns alla bloggvänner och alla trevliga kommentarer gör mig glad.

Ha det gott!

21 kommentarer:

ormbunke sa...

Jag är också en vän av knoppar. Särskilt vallmoknopparna. Härlig beskrivning du gör av dina fina bilder.Kram Anita

STENLYCKA sa...

Underbara bilder och den vita rosen så ljuvlig.
Önskar dig en bra ny vecka.
Kramar

Birgitta sa...

Vilka underbara blomsterbilder du bjuder oss på. Vilka vackra färger och jag känner nästan de sköna dofterna. Du är lycklig du, som har alla dess fina knoppar i din trädgård.
Fortsätt njuta nu på din semester.
Kramis Birgitta

Annika Christensen sa...

Underbart att se dessa knoppar min favorit knopp är nog kastanj och pion.
Ha en fortsatt skön sommar
Annika

Mia sa...

tänk att en hel vallmoblomma och frökapsel får plats i den lilla hård knoppen, helt otroligt...

Inger sa...

Blomman är ofta vackrast i knopp, så mycket förväntan finns där.

Önskar dig allt gott, alltid en njutning att läsa din blogg!

Lilla My sa...

Knoppar är vackra bara man tar sig tid att titta på dom. Här är det kallt i morrn, +4 grader när jag steg upp, vart har sommaren tagit vägen..man får ju vara rädd att allt fryser igen ute. Usch!
Vi hörs
Lotta

♥Min Eden♥ sa...

Jo jag delar nog din beundran för knoppar...det är något speciellt med dem. En vacker början till något ännu vackrare.

Mm Plantier, klarar hon sig bra hos dig, hon ser sååå, vacker ut! Vill ha!

Ruben sa...

Du har rätt! Knoppar kan vara väl så vackra som blommorna! Ha det gott! /Ruben

Lotta 8`) sa...

Vilken härlig kärleksförklaring till knopparna :) Ja, knoppar är vackra att titta på, en del skiftar vackert i färg och man går och kikar varje dag för att följa knoppen tills den slår ut :) Ha en bra måndag 8`)

sara på hedepipan sa...

Vilka fina slut ord. Vi är som i en dragkedja vi passar in någonstans.
Rosens knopp är ju fantastisk.
kram sara

gittan sa...

Vackert är väl det minsta man kan säga om knoppar som brister. Just rosenknoppar... tänk om man kunde stoppa tiden i ett visst knoppstadie... just när de är som bäst / varma kramar gittan

Monica sa...

Ofta är knopparna vackrare än blomman tycker jag. Dock kan väl ngen beskriva dem så fint som du gör......Tack för att Du finns :)
Tjingeling
Monica

Lillebeth sa...

Knoppar är fint och lovar så mycket. Härligt!

Mimi sa...

Väldigt vackra knoppar! Och så utsökt beskrivna. Du är mästerlig i användning av bild och språk. Kram Mimi

Åsa! sa...

Vilken härlig och träffande liknelse mellan människor och blomknoppar!

promenader på landet sa...

Vilka otroligt vackra knoppar helst rosknoppen! Du tar så fina bilder! Själv är jag i "bär-världen" just nu! Sköt om dig! Kram från maria

Åsa sa...

Ljuvliga bilder, som vanligt hos dig !
Och du, tack för att du finns !
Gokram från mig.
Åsa

India sa...

Underbara bilder, hoppas innerligt att du förskonas från mer nattfrost. Denna tiden på året samlar man kraft för att orka den där andra delen av året.

Haspet sa...

Så vackert skrivet och så många ljuvliga knoppar. Ja det är verkligen fascinerande med knoppar. Men ibland kan det nästan gå till överdrift, jag laddade över bilder från kameran till datorn efter en helg på landet och där fanns bland annat 42 (!!) bilder på samma Vallmoknopp. Ja det förstås, några blev ju ganska bra så envishet kanske lönar sig. Fantastiska bilder, den på Dorothean är ju helt bedårande. Ha en härlig dag. // Peter

Anonym sa...

Visst är knoppar vackra och fascinerande är åxå att dessa knoppar brister ut i en vacker blomma. Härliga och fina bilder från dig.
Susanne/Manitou