lördag 28 mars 2009

Vi fryser!

Det är kall snålblåst på utsidan och det känns gott att få hålla till i stugvärmen idag med att baka bullar och få känna att doften av nybakat som sprider sig i huset. Men ibland tvingas man sticka ut näsan ändå, trots motvilja. Jag har inlett min stora flytt av sådder som behöver lite svalare temperaturer efter grodd och nu har de fått flytta. Det blev ett spring i dörrar och fick lov att täcka de små plantorna väl att det inte fryser på sin lilla utflykt. Vilket jobb man gör åt sig med alla krukor som skall forslas både hit och dit. Plötsligt har jag plats över för ny sådd! Tomatplantorna var stora och fina och det ser lovande ut såhär långt. Hoppas de tar sig fint efter omplanteringen idag.
Men så är jag där igen, med samma tanke som alla tidigare år. Lite svårt att slänga vackert grönskande exemplar. Det blev att blunda, släng och försvinn snabbt därifrån! Förnuftet säger ju ändå, att man kan inte ha hur många som helst och det blev en liten hög med kompostmaterial till slut, men det är bara början ännu på omskolningen.

Nu borde jag omskola Pensèerna också men de får bli till en annan dag. Vilka fina exemplar de ser ut att bli, jag som vågade knappt tro att denna sådd skulle bli ngt!

På trappan står några Pärlhyacinter och fryser. En liten susning om våren bjuder dessa späda blommor på i varje fall.
Nu får jag önska er alla ett riktigt skönt och avkopplande veckoslut!

8 kommentarer:

ylvahi sa...

Här fryser vi också. Ruggigt gråkallt ute. Men inne frodas sådderna. Så vi njuter av det så länge. Svärföräldrarna ringde från Indien +30 grader bara HMMPF.
Ha en trevlig helg / Ylva

Mimi sa...

Vilken tur! Jag trodde värmepannan kanske gått hemma hos er när jag såg rubriken:). Vilka fina små plantor. Samma problem här, det är jättesvårt att kasta fast man vet att man inte behöver femtielva tomatplantor!

Mariaberg sa...

Såg att ni grillade korv i förra inlägget på utflykt. Vi var på stranden idag och ute på klipporna valde baren att gå barfota - solen hade värmet upp dem hela dagen..

Pärhyasinter - undra om jag har några i trädgården kommer inte ihåg om det var med efter flytten.

Dina penser blir nog fina. förra året började min se bra ut i Augusti....

Mina barn köpte morötts frö när det var i affören idag till mamma att så!
Jag kommer att köpa tomatplantor med körsbärstomater i år också.
/MB

NinaVästerplana sa...

Visst är pårlhyacinter underbara!
Kan aldrig få för många... En av grannarna har hela rabatterna från grinden fram till huset kantade med tjocka rader..... Ljuvliga tillsammans med tulpaner o narcisser!
Ha dé himla gôtt
Nina

karina sa...

Hejsan! Här har vi haft vår ett bra tag, men sen kom vintern åter och då kom mina funderingar kring höstsådd / vinterskörd. Fröer är beställda och nu så har våren kommit tillbaka så man kan börja fundera på vårsådd "ler". Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Stenlycka sa...

Vad jobbigt ni har med kylan , här har vi sommarvärme,3 plus grader.
Så fina dina penséer plantor är, jag har aldrig prövat att så, är väl lite för bekväm.
Ha en skön söndag och hoppas på att värmen kommer till er.
Kramar Stenlycka

Anonym sa...

Hejsan,
Känner lukten av nybakat, mmm vad gott det luktar. Här har vi ånyo fått en hel del snö, ca 1,5 dm blötsnö. Våren och pärlhyacinter dröjer men vi ger inte upp hoppet.
Ha en bra dag
Susanne/Manitou

Ruben sa...

Jag har märkt, att man sköter sådder och barnbarn ungefär likadant - med varsamma händer och mycken omtanke! /Ruben