söndag 1 mars 2009

Jag trivs bäst...

i öppna landskap, nära havet vill jag bo....i den låten kan jag lätt instämma, för visst är det en skön känsla att få åka ut på det frusna havet i en solig vinter eftermiddag och uppleva de blånande vidderna.

Maken hade förberett ryggsäcken med kaffe-termos och lite annat smått och gott, lämpligt för en kort vinterutflykt. Trots att det inte rör sig mera än ett par timmars isfärd, behövs en del packas ner för att det skall bli en perfekt stund i solskenet och få njuta av det vackra vädret med kaffemuggen i handen. Sittunderlag, varma sockor och kläder, hundens korg på sparkstöttningen skall fästas och säkerheltsbältet samt tossorna på för att skydda trampdynorna. Äntligen bär det iväg! Men så vackert, med alla blåa nyanser som bildas av skuggorna i snön. Över himlen drar ett lätt molntäcke förbi i ett lilafärgat skimmer.


I vassruggen värmde solen skönt och hunden var inte sen att hålla sig inom räckhåll, då uppdukningen av kaffet ändå är på så lämplig höjd.Naturen bjuder på spännande konstverk och jag är lika fascinerad av dessa stora isflak som skjuter upp varje vinter omkring en sten, det är på något sätt så mäktigt och vilken kraft som ligger bakom.Växter som gjort sitt, bildar en fröställning av något större mått än vi kan ana. Tänk om dessa frön grodde lika lätt som maskrosor i gräsmattan!Ulliga kaveldun som har formligen inlett sin "frörumba" i alldeles rätt tid för den delen, med tanke på alla sådder som gror hos många redan.

I morgon skall jag inleda min riktiga så-premiär, åtminstone Penséer och tomater, sen får vi se om det blir något till.

För er som väntar på uppdatering från bygget - det kommer så fort vi sätter igång på riktigt! Tills dess får ni scrolla ner och kika på ritningen i ett tidigare inlägg.

Trevlig arbetsvecka till er alla!

7 kommentarer:

Anette sa...

Nämen, vilken söt liten hund du har! Ett riktigt gosedjur.
Härligt med utflykt en sådan solig dag. Då är till och med vintern acceptabel.
Igår var det premiär för kaffe på trappan ute. Hur skönt som helst! /Anette

Lilla My sa...

I går var det faktiskt härligt väder. Det är hopp att våren kommer i år också. Den här veckan har vi stickling och krukväxtvecka på jobbet. Ska se om det blir några fuchsior och annt trevligt. Ha en bra vecka!

Ruben sa...

Så här har jag aldrig sett ett Kaveldun förut. Det är alltså nu de börjar släppa sina frön? Naturens under. Hoppas den lilla hunden blev nöjd med fikapausen, men det tror jag säkert! /Ruben

Maria i Sennan sa...

Vintrig Fikapause-Ser så härligt ut och smakade säkert helt otroligt gott..........
Så må så gått.....Maria

Lillebeth sa...

Låter som om du/ni har det riktigt skönt och bor på rätt plats!

Vittran sa...

Vilken härlig utflykt ni fick. Vädret var ju underbart. Här var det grått hela dagen igår och i dag snöar det. Jag bor inte vid havet men vi tar ibland en tur på sjön med spark, härligt.
Man kan tycka att vintern är tråkig men tänk ändå vad man kan få se i naturen även på vintern.
Trevlig vecka!/Vittran

Åsa! sa...

Så vackra bilder, och en riktigt söt hund! Förstår att det var en underbar utflykt!