tisdag 17 februari 2009

Frostigt värre och förfall...

Oj, oj, så kallt vi har, nästan lite arktiskt klimat som sveper över min nordliga breddgrad för tillfället. På morgonkvisten visade termometern på 22,2. I arla morgonstund gick solen upp och himlen färgades i ett vackert skimmer, men ack så kallt! Snöklädda och frostiga grenar fortsätter att forma naturen underbart vacker dessutom med en strålande sol och blå himmel mest hela dagen, men vem vill hålla sig på utsidan i denna bitande köld? Nåja, med rejäl och riktig vinterklädsel är det ingen fara, lager på lager metoden och varma yllesockor på bara.

Nej, istället passade jag på att "dyka" ner i frysboxen för att städa ur och ta vara på kölden med förvaring i rätt temperatur på utsidan av innehållet. Brrr....även det blev kallt om händerna, trots handskar! Trist med dessa frysaskar, lite hala och slinker ur händerna och flyger iväg...
Stuvar ner innehållet i alla tillgängliga korgar och ut i snödrivan, där det får stå i flera timmar innan hela proceduren är klar. Nu - fin ordning och överskådligt. Det bästa av allt, jag fann endast två gamla askar som har en förmåga att slinka mellan år efter år.

Precis som en liten hamster samlar man in en massa på höstarna, för att fylla frysen och nu när ett halvår är kvar till en ny bär-säsong, kan jag bara konstatera att jag knappast behöver fundera på bärplockningen, men...visst, det kan behövas för nästa vinter, lite blåbär, hallon och vem kan motstå solmogna jordgubbar! Förresten så är det en njutning at få ströva i skog och mark med bärkorgen i handen, så månne inte det blir några askar ändå.

Jag frestades att även idag bjuda på frostiga bilder, men för variationens skull, skall ni få ta del av en bildkavalkad, från krispigt och skirt - till ett vackert förfall. Min tulpanbukett, en av de vackraste som jag haft på länge och hållit sig länge i vas och ändrade karaktär för varje dag. Vilken bild tilltalar dig mest?

1)
2)

3)

4)

5)

6)


Har du lust och tid, titta då med "dina ögon" på bilderna och skriv ner vilken tulpan-bild som föll dig i smaken! Idag har jag dessutom anmält mig till en fotokurs, spännande med nya utmaningar!

Ha en trevlig kväll!

12 kommentarer:

Ruben sa...

Genast jag såg den första tulpanbilden tänkte jag, nog har man sett många tulpanbilder i sina dagar, men denna bild är något alldeles extra!!! Så du ska gå en fotokurs - varför då????? ;-)
/Ruben

Bea sa...

Ruben: Man bli aldrig fullärd ;)
Kursen innehåller:hur kamerans funktion, bildkomposition, ljussättning och bildbehandling. / bea

♥Min Eden♥ sa...

I like nummer 2...håller med om att du inte är i riktigt behov av en fotokurs :)

Lotta 8`) sa...

Och jag tycker vi har kallt med våra -9.... ;) Så jättefina tulpanbilder!! Favoriten blir nog den sista bilden för det är så härliga former och ljus i den. Usch - jag är så trött....orkar knappt sitta upp.... inte heller fota fast det är så härligt ljus därute... men energin kommer väl tillbaks. Kram =)

Mimi sa...

Har svårt att välja mellan 4 eller 5:an, jättevackra tulpaner. Iskallt tycker jag att vi också har det, och ändå är det intet jämfört med er kyla! Fotokurs tycker nog inte jag heller att du behöver, men ju mera man lär sej så desto roligare är det i varje fall! Hälsn mimi

Maria i Sennan sa...

Det blir bild n:r 5 Helt Klart-Den ser ju ut som ett "stileben"eller hur det nu stavas.....

HelenJ sa...

Alla är fina på sitt sätt, men ettan och tvåan är fotade i en lite annorlunda vinkel som jag gillar skarpt!

Det är alltid kul att lära sig mer, men jag kan nog hålla med de andra om att en "vanlig" fotokurs är du inte i behov av =)

Lilla My sa...

Få se när vi fryser fast :) Hoppades att vi inte skulle få så här kallt i vinter men men...
Du är duktigt på att fota du och jag gillar bild nr. 2 härliga tulpaner du hittat! Vi hörs

Anette sa...

Godmorgon i kylan! Riktigt så kallt har jag inte, men det räcker bra ändå *brrrr*
Väldigt vackra bilder på romantisk färgade tulpaner.
Gillar bild 2, för man får en känsla av ett "hav" med tulpaner.
Ha det så bra. Kram Anette

Gunilla sa...

Hej i kylan vi har 13 grader i dag.

Bild nr 5 blir min favorit. Fantastiskt vacker, en talande bild som säger att allt har sitt slut.

Roligt att kunna lära sig mera, man blir ju aldrig fullärd.

Ha en fin dag
Gunilla

Lillebeth sa...

Behöver DU en fotokurs? Så fina bilder. Den sista var mest spännande, men färgen på de första var underbar. Har faktiskt aldrig sett just de tulpanerna.
Ha det gott!

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Själv gillar jag absolut vissnade tulpaner, det är sådan dramatik när de vräker sig utåt och tappar ett blad eller två! Trots detta så gillar jag första bilden jättemycket! En jättefin tulpan.
Jag har tänkt flera gånger under kalla februari att jag ska frosta ur frysen, men än så länge har jag inte kommit till skott... ;)